Reklam

Korsana Hayır

Korsana Hayır
10 Ekim 2012 - 16:33

Türkiye'nin en batısı olma özeliğine sahip Çanakkale, özellikle kültür-sanat alanındaki faaliyetleriyle adını her gün biraz daha duyurmaktadır. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "1. ULUSLARARSI ÇANAKKALE KİTAP FUARI 7-11 Kasım 2012" Kolin Hotel Megaron Kogre Merkezinde gerçekleşecek. İlk kez düzenlenen kitap fuarı 7 Kasım saat 10.00’da kapılarını tüm bölge halkına açacaktır. Çok sayıda konuğun katılacağı fuarda yerli ve yabancı yayınevlerinin yanı sıra, yazar, şair, araştırmacıyı bir araya gelecek. Kitap alışverişi kültürünün oluşturulmasının amaçlandığı organizasyonda yayınevleri ürettikleri kitapları doğrudan okura sunma fırsatı bulacak. Ziyaretçiler kitaplarını farklı yerlerde gördüğü insanlarla bir araya gelme, onlarla sohbet etme ve kitaplarını imzalatma şansına kavuşacaklar. Kitap fuarıyla Çanakkale’nin kültür odağı olacağını söyleyen fuar yetkilileri bu yıl ilk olduğu için 100 bin gibi bir ziyaretçi beklediklerini ve bunun içinde çevre illerde en üst düzeyde reklam çalışmaları yaptıklarını belirtiyor. Ayrıca ne kadar çok katılımcı olursa o kadar korsan kitap satışlarını önüne geçebileceklerini belirten yetkililer Yayıncılara çağrıda bulunarak fuarda olması gerektiğini söylediler.

Bu yıl 1. ULUSLARARASI ÇANAKKALE KİTAP FUARI’NIN bu yılki onur konuğu Türk Şiirinin önemli isimlerinden Cemal Safi olacak. Fuarda yurtdışından ve yurtiçinden dünyaca ünlü şairler fuarımızı da kitapseverlerle buluşacaklar.

Bu yıl ilkini yaptığımız "1. ULUSLARARSI ÇANAKKALE KİTAP FUARI 'da bizi yalnız bırakmadıkları için Çanakkale Valiliğine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine’de teşekür ederiz.

Arzu Türkyılmaz

1.Uluslararası Çanakkale Kitap Fuarı Genel koordinatörü

İletişim: (0286 – 212 03 13)

YORUMLAR

  • 0 Yorum