Reklam

Türk Hava Kurumunun Faaliyetleri

Türk Hava Kurumunun Faaliyetleri
19 Ekim 2012 - 14:35

Kurulduğu günden bugüne yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürmektedir.

  Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre ve zekat bağışları ile faaliyetlerini sürdürmekte, havacılık kurslarını Türk gençliğine ücretsiz olarak vermeye devam etmektedir.

2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununa dayanılarak çıkarılan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 15.maddesi kapsamında; Fitre zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisi Türk Hava Kurumu’na verilmiştir. Bu faaliyeti THK Şube Başkanlıkları aracılığı ile yürüten kurumumuz, elde ettiği gelirin %60’ını paydaş kuruluşlara dağıtmakta, kalan % 40’lık  pay ile havacılık faaliyetlerini yürütmektedir.

Hedeflediğimiz birçok konuda büyük ilerleme kaydettiğimizi gururla ifade edebiliriz. Üç yıl gibi kısa bir süre içinde ücretsiz olarak sunduğumuz havacılık kurslarımızdan yararlanan gençlerimizin sayısı 10 binlerden 300 bin’lere çıkarıldı.

      87 yıldır ülkemiz havacılığına sayısız katkılar sağlayan Kurumumuz, yıllardır verdiği havacılık eğitimlerini akademik bir zemine taşımak amacıyla 2011 yılında Ülkemizin ilk, Dünyanın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesini kurdu. Geçtiğimiz yıl öğrenci almaya başlayan üniversitemiz, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye başladı. Üniversitemiz tarafından alınan prensip kararı doğrultusunda şehitlerimizin emaneti olan “çocuklarımıza” THK Üniversitesi bünyesinde ücretsiz eğitim olanağı sağlanıyor. Hava Ulaştırma, Havacılık ve Uzay Bilimleri, İşletme ve Mühendislik Fakültelerinde; Uçak Mühendisliği’nden Uzay Mühendisliğine kadar birçok bölümde faaliyet gösteren üniversitemizde artık geleceğimizin havacıları yetiştiriliyor.

Havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve halen bu hizmeti sürdüren tek ulusal kurum olan Türk Hava Kurumu 26 yıldır bu hizmeti aralıksız sürdürmektedir. 11 adet 1,5 ton su kapasiteli M-18 Dromader ve 9 adet 6 ton su kapasiteli amfibik CL-215 yangın söndürme uçağı ve helikopterleri ile yangınlara havadan etkin bir şekilde müdahale etmektedir.

     Eğitim merkezlerimizin sayısını artırmak yönündeki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Ankara/Etimesgut, İzmir/Selçuk, Eskişehir/İnönü’deki merkezlere ek olarak “her ilimize bir havacılık eğitim merkezi” projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Antalya ve Erzincan THK Havacılık ve Eğitim Merkezlerimizi hizmete açtık.

     2012 eğitim yılının ikinci yarısında ise Sinop ilimiz THK Havacılık ve Eğitim Merkezine kavuşacaktır. Bu sayede Sinop ili başta olmak üzere çevre illerdeki gençlerimiz havacılık kurslarını ücretsiz olarak bulundukları yerlerde alacaktır. Karaman Kayseri, Bursa, Çorlu ve Samsun illerinde yeni THK Havacılık ve Eğitim Merkezlerini yüce halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir.

     Gücünü halkımızdan alan Türk Hava Kurumu, verdiğiniz destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecektir. Emin olabilirsiniz ki; bu sene uçaklarımızla söndürülecek her orman yangınında, ülkemizin dört bir yanından gelerek bizden ücretsiz kurs alan gençlerimizin gözlerindeki ışıltıda sizin de payınız olacaktır.    

Kurban deri bağışları için teşekkür eder bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız thk çan şubesi yönetim kurulu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum