Reklam

Çan Belediyesi Şehir Mezarlığı’nı Ziyaretlere Hazır Hale Getirdi

Çan Belediyesi Şehir Mezarlığı’nı Ziyaretlere Hazır Hale Getirdi
24 Ekim 2012 - 12:31

Yapımı bir süredir devam eden çalışmalar Kurban Bayramı öncesinde tamamlandı. Yaptırılan yeni kapının sağ ve sol kısımlarında Arapça olarak Allah ve Muhammet lafzı yer alırken, orta kısmında ise; Ali İmran Suresi’nin 185'inci ayeti olan ‘Her nefis ölümü tadacaktır’ ayeti yazıyor.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU belirli aralıklarla mezarlık bakım ve temizleme çalışmalarını yaptıklarını, halkın bayram öncesi yoğun bir şekilde mezarlık ziyaretinde bulunmaları sebebiyle de çalışmalara hız verdiklerini dile getirerek, “Hem mezarlığın içerisinde hem de dışarısında çalışmalar tamamlandı ve girişe de buraya yakışır bir mimaride kapı yapıldı” dedi.

Başkan KUZU “Bu şehirde bu topraklarda doğup büyüyen, bu şehrin insanına nasıl hayattayken değer veriyorsak, onları önemsiyorsak, ahirete intikal eden hemşerilerimizi de aynı ölçüde önemsiyoruz Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz. İnsanlarımız yaşarken nasıl saygıyı hak ediyorlarsa, ruhlarını Yüce Allah’a teslim ettikten sonra da gereken saygıyı hak ediyorlar. Biz de bu anlayışa sahip kişiler olarak, mezarlığımıza gereken önemi gösteriyor gerekli bakım, onarım ve temizlik işlemlerini yapıyoruz ” dedi.

Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre; belirli aralıklarla yapılan bakım çalışmaları, her bayram öncesinde de arttırılarak yapılıyor ve vatandaşların ziyaretleri için de hazır hale getiriliyor. Belediye temizlik ekipleri tarafından mezarlık içerisindeki kuruyan otlar ve ağaç dalları temizlendi, yabani çalılıklar kesildi, çiçeklerin bakımı yapıldı ve duvarlarda dökülen sıvaların onarımı yapıldı




















YORUMLAR

  • 0 Yorum