Reklam

Kurban Bayramı Kutlandı

Kurban Bayramı Kutlandı
26 Ekim 2012 - 14:01

Bayramlaşma, Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 23. Dönem AKP Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, AKP Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, CHP Çan İlçe Başkanı İmalettin Meriç, MHP Çan İlçe Başkanı Fikri Yılmaz, Çevre Belediye Başkanları, STK Başkanları ve halkın katılımı ile yapıldı.

Bayramlaşma töreninde açıklama yapan Çan Kaymakamı Yakup Tat, ‘' Bayramlar bizim için özel günlerdir, önemli günlerdir. Bayramlar nedeniyle toplumsal, kültürel ve milli değerler kuşaktan kuşağa aktarılır. Bayramlarda insanlar kırgınlıklarını unutup dostluklarını yüceltirler. Sevgiyi paylaşıp, çoğaltırlar. Bayramlarda yetimleri, fakirleri sevindirmek gazilerimizi, şehit ailelerini unutmamak gerekir. Bakanlığımızın yayınlamış olduğu genelgeyle merdiven ve asansörün olmadığı halkın rahatlıkla ulaşabileceği bir mekânda yapılması uygun görüldü. Bu nedenle Belediyemize ait bu güzel mekânda bayramlaşmayı uygun gördük. Katılımınızdan dolayı beni çok mutlu ettiniz. Herkese çok teşekkür ederim. Bayrama tatlı yiyerek başladık. İnşallah bundan sonra Çan'da ağzımızın tadı bozulmasın istiyorum. Tekrar milletvekillerine ve sizlere teşekkür ediyorum. Ben bugün olduğu gibi her zaman yanımızda olduğunuzu bilmek isterim. Tekrar herkese teşekkür ederim. Bu güzel mekânı bize açtıkları için Çan Belediye Başkanına ve hizmetinden dolayı mekân işletmecisine teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz. Herkese iyi bayramlar diliyorum.'' dedi.

 CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, ‘' Milletvekilliğim dönemimde Çan'da ilk bayramım. İlk bayramımda hemşerilerimi her zaman olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde görmek beni çok mutlu etti. Bayramların önemli bir yeri var. Tüm İslam âleminde olduğu gibi ilçemizde, Türkiye'de birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve mutluluk içersinde geçirmesidir. Küslerin barışması diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da üstünde durulması gereken önemli konudur. Şehrimiz ve ilimiz barış kentidir. Bu bayramdan sonra inşallah Türkiye'ye barış ve huzur gelir. Terör son bulur. Başta şahsınız olmak üzere ailenizin ve bütün Çan'lı hemşerilerimin bayramını kutluyorum. Sağlık, mutluluk ve nice bayramlar ümidiyle ‘' dedi.

 AKP Çanakkale İsmail Kaşdemir ise, ‘' Dostluğu kardeşliği paylaşmayı insani ve manevi değerleri en derin biçimde yaşadığımız kurban bayramınızı tebrik ediyorum. Sizlerle beraber kardeşlik duyguları ile bir araya gelebildiğim için mutluluk içerisindeyim. Milletimizin birlik ve kardeşliğinin daim olmasını temenni ediyorum ‘' dedi.

 Çan Belediyesi Menderes Parkı'nda bir süre daha devam eden bayramlaşma törenin ardından, Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Garnizon Komutanı Yzb. Necip Sercan Cambaz, Terzialan Belediye Başkanı Bahattin Sağın, Çan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları Çan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan askerlerimizi, Çan Devlet Hastanesi'nde yatmak olan hastaları ve Çan Cezaevi'nde yatmakta olan mahkûmları ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

Çan Cezaevinde yatan mahkûmlar kendilerine boya malzemesi gönderen Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya çakmak kılıfı tesbih hediye ederek teşekkür ettiler.






























YORUMLAR

  • 0 Yorum