Reklam

CHP Çan İlçe Örgütü’nün Düzenlediği Bayramlaşma Sokakta Yapıldı

CHP Çan İlçe Örgütü’nün Düzenlediği Bayramlaşma Sokakta Yapıldı
27 Ekim 2012 - 14:00

Bayramlaşmada açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı İmalettin Meriç “Kurban Bayramınızı ilçe örgütüm ve şahsım adına en içten dileklerimle kutlar, hepimize hayırlı olmasını dilerim. Bir gün bizlere deselerdi ki, Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak izne tabii olacak o gün derdim ki buna kargalar bile güler… Önümüzdeki Cumhuriyet Bayramımızı ne yazık ki izne tabii olarak çelenk koyup kutlayacağız buralara kadar geldik. Bu birliğimizi ve duyarlılığımızı öbür gün Cumhuriyet Bayramımızda çelenk koyarken de sizlerden bekliyorum. Hepimizin Bayramı kutlu olsun.” dedi.

CHP İl Başkanı Hamza Karagöz yaptığı konuşmada “Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Sıkıntılı günlerde dahi bayramlar bizim birliğimizin, dayanışmamızın, birbirimize saygının, sevginin doruk noktasına ulaştığı günlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin devrimci mirasçıları, onun değerlerini savunan CHP üyeleri, sempatizanları, yöneticileri var oldukça, onu yok etmeye çalışanların tarihsel olarak nasıl bir hüsrana uğradıklarını hep birlikte göreceğiz. O nedenle özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyorum. Bu vesileyle yine kurban bayramınızı yakınlarınızla birlikte sağlıklı bir şekilde geçirmenizi diliyorum.” dedi.

Karagöz’ün ardından konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan “ Bir bayram günü yine hep beraberiz. Bize bu hoşgörüyü, sevgiyi sağlayan, bize bayramlarımızı yaşatan Cumhuriyet’in kutlanmasının yasaklanmasını konuşuyoruz. Hedef 2023 diyorlardı. Herhalde hepimiz hedefin ne olduğunu yavaş yavaş anlamaya başladık. Onun için bugünümüze sahip çıkmak zorundayız, bayramlarımıza sahip çıkmak zorundayız, geçmişimize sahip çıkmak zorundayız. Önümüze hangi engeli çıkartırlarsa çıkartsınlar bizim varlığımızı, bizim birliğimizi dayanışmamızı sağlayan, bize bu günleri yaşatan Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetini kutlamayı hiç kimse engelleyemez. Ben bu duygularla hepimizin bayramını kutluyorum, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.” dedi.

Son olarak konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise “ İnsanlara soruyorlar, bayramınız nasıl geçiyor diye. Cevap hep aynı oluyor, nerde o eski bayramlar. Çünkü bu ülkede mutlu değil. Bu insanların sabah kalktığında yüzleri gülmüyor. Bugüne kadar Cumhuriyetin biriktirdiği yatırımları satarak ekonomiyi çıkmaza sokmaları anlamında, baskıcı rejim anlamında, ‘köylü milletin efendisidir’ dediğimiz o dönemlerin yok olması anlamında, esnafın yok olduğu, emekçinin yok olduğu bir dönemde tabi ki insanlar mutsuz olur. Ama iyi ki CHP var. Çünkü AKP iktidarı özellikle 12 Haziran’dan sonra her attıkları planlı ve programlı adımlarla Cumhuriyetin temelleriyle oynamak ve kendi sistemlerini adım adım kurmanın bir provasını gerçekleştiriyorlar. Bu dönem içerisinde CHP onlara bir direnç gösteriyor ve direncini göstermeye devam edecektir. O yüzden yerel seçimler bizim için hayati önem taşıyor. CHP Çan İlçe Örgütü bunun önemini gayet iyi biliyor. CHP’nin tüm Türkiye’de ve tabi ki ilçemizde de ‘gitmediğimiz yer bizim değildir’ anlayışı içerisinde olduğunu belirtmek istiyorum. Bu vesileyle bayramınızı başta şahsım adına olmak üzere sizlere ailelerinizle sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum, sizlerin ve Çan halkının hem kurban bayramını hem de Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Nice bayramlara barış içerisinde ulaşmamızı temenni ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum