Reklam

CHP Çan İlçe Örgütü Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı

CHP Çan İlçe Örgütü Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı
28 Ekim 2012 - 14:57

Atatürk Şehir Meydanı'nda düzenlenen törene; CHP Çan İlçe Başkanı İmalettin Meriç, CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan, Çan ADD Başkanı Gökay Bulut ve CHP İlçe Örgütü üyeleri katılırken, programın sunuculuğunu Çan ADD Başkanı Gökay Bulut üstlendi. 

            Atatürk Anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlanan törende CHP Çan Kadın Kolları üyesi Sabiha Türker Salkım günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaparak töreni sonlandırdı. Salkım, ‘' Çok değerli Cumhuriyet sevdalıları; bugün burada Türk Ulusu'nun şeref abidesi olan Cumhuriyet'imizin 89.kuruluş yıldönümünü, kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz.            

23 Nisan 1920'de Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş, 29 Ekim 1923'te ise yönetim şekli olan Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyet, başta devlet başkanı olmak üzere, devletin başlıca temel organlarının belli aralıklarla yinelenen seçimlerle göreve getirildiği bir ‘'yönetim biçimi'' dir. Kısaca halkın kendi kendini idare etmesidir.

Bugün, Cumhur'a 89 yıl önce verilen bu hakları kutlamak için Atatürk anıtına çelenk koymanın izne tabi olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Atatürk'ün en büyük bayram dediği ‘'Cumhuriyet Bayramı'' kutlamayacağız da hangi bayramı kutlayacağız.           

Cumhuriyet değerlerinin yıpratılmaya çalışıldığı, milli bayramların önemsiz gibi algılanmasına yol açacak uygulamaların karşısında her zaman dik duracağız.           

Partimizin zihniyetini sorgulayanlara bir cevabımız var; işte Cumhuriyet. Bugün Cumhuriyetin nimetlerinden faydalanarak, cumhuriyeti yok etmeye çalışanların karşısında Cumhuriyet Halk Partisi bir kale gibi ilelebet duracaktır.           

Ulusumuz, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlara minnet ve şükran duymaktadır. Türk insanı bugüne, bugünlere nasıl gelindiğini unutmamalı, aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmalıdır. Cumhuriyeti korumak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. Cumhuriyeti yüceltmek, çağdaş ve aydın bir toplum haline getirmek hepimizin görevidir. Ortak hedefimiz Atatürk'ün en büyük eseri olan demokratik ve laik Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutlarız. ‘' dedi.

Yapılan programın ve basın açıklamasının ardından tören sona erdi.








YORUMLAR

  • 0 Yorum