Reklam

Bigalı İşadamları Hitabet Eğitimi Aldı

Bigalı İşadamları Hitabet Eğitimi Aldı
01 Kasım 2012 - 12:06

Öğretim elemanı Gökhan Bayram tarafından verilen seminere çok sayıda işadamı katılırken, etkili konuşma konusunda çarpıcı bilgiler aktarıldı. İki saat süren seminere katılanlar programın eğlenceli ve bilgilendirici olduğunu vurguladılar.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası; işadamlarına, ticaret ve sanayi kesimlerine yönelik programlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Oda tarafından, üyelere yönelik “Hitabet”alanında bir seminer gerçekleştirildi. Topluluk önünde konuşma konusunda çalışmaları ve deneyimiyle bilinen ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Elemanı Gökhan Bayram tarafından yapılan sunum oda toplantı salonunda gerçekleşti. Seminere Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tunçay Yaşar ile oda üyeleri, çok sayıda iş adamı, halk ve öğrenci katılım gösterdi.

Biga TSO Başkanı : İşadamları İçin İyi Konuşmak Önemli

Düzenlenen “Topluluk Önünde Etkili Konuşma” Semineri, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tunçay Yaşar'ın konuşmasıyla başladı. Başkan Yaşar, bu tür programlar düzenleyerek üyelerine katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti ve hitabetin iş dünyası için önemine dikkat çekti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı konuşmasında “İşadamları için iyi konuşmak çok önemli. Bugün nasıl konuştuğumuzu bu seminerle gözden geçireceğiz. Bu konuda uzman ve başarılı bir isim olan Gökhan Bayram hocamızı ağırlıyoruz. Kendileri odamızın düzenlediği festivallerde ve ödül törenlerinde de başarılı konuşmalar yapmışlardır. Bu tür eğitimleri devam ettireceğiz ve üyelerimize katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Hitabetle İlgili Birçok Bilgi Aktarıldı

Açılış konuşmasının ardından söz alan Gökhan Bayram ise 2 saatlik seminer boyunca nasıl daha iyi konuşulabileceği hususunda bilgiler aktardı. Seminerde heyecanın nasıl yenilebileceği, kitleleri etkileme yöntemleri, özgüvenle konuşma yöntemleri, konuşma hataları, başarılı konuşmacılar, liderlerin hitabet yöntemleri, en başarılı konuşmalar, konuşurken dikkat edilecek hususlar, konuşma metinlerini hazırlama ve benzeri birçok hususta bilgiler aktardı. Videolar, fotoğraflar ve pratik bilgiler ile harmanlanan sunum 2 saat sürdü. İşadamları semineri sonuna kadar dikkatle izledi. Seminer esnasında yapılan uygulamalar ve komik konuşma videoları esnasında katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Kahkahalarla karışık eğitimde sürekli pratik bilgiler sunuldu.

 

Bayram : “Etkili Konuşmak Gözleri ve Kulakları Çalıştırın”

Gökhan Bayram, hitabet konusundaki seminerinde birbirinden çarpıcı bilgiler verdi. Bayram, iyi konuşmanın yolları konusunda da pratik bilgiler sundu. Gökhan Bayram, işadamlarına şunları söyledi “Hatiplik yeteneğinizi geliştirmek için gözlerimizi ve kulaklarımızı çalıştırmalıyız. Daha iyi konuşmak için başarılı sesleri dinlemelisiniz. Örneğin nitelikli radyo programlarındaki konuşmacıların söyleyiş tarzlarını dikkatle takip ediniz. Televizyonda yayınlanan reklamlar sayesinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Reklamlarda başarılı sesler metinler okuyor. Gözlerinizi kapatın. Reklamı nasıl okuduklarına kulak verin. Başarılı haber spikerlerinin nasıl vurgular yaptıklarına dikkat kesilin. Onların kullandıkları teknikleri konuşmalarınızda uygulayın. Aynı şekilde yine televizyon izlerken sesi kapatın ve nasıl hareketler yaptıklarını, jestlerini mimiklerini takip edin. İyi konuşmanın püf noktalarından biri iyi konuşanlardan ilham almaktır.” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum