Reklam

24 Temmuz Gazete ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

24 Temmuz Gazete ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı
02 Ağustos 2012 - 19:50

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti; II. Meşrutiyet döneminde (1908 yılında) anayasasının yürürlüğe girmesinden hemen sonra çıkan gazetelerin, sansür memuruna gösterilmeden yayınlandığı gün olan 24 Temmuz’un Basın Bayramı olarak kutlanmasına karar vererek, her yıl 24 Temmuz Basın Bayrım olarak kutlanıyor.

Haber alma ve yayma özgürlüğü kuşkusuz, Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurların en başın yer almaktadır. Halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarımız aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesinde de önemi bir güçtür.

Ulusal Basınımızın yanı sıra bölgelerimizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan Yerel Basınımız ve çalışanları kuşkusuz, halkımızın haberdar olmalarını sağlarken çok büyük sıkıntılar ve imkansızlıklar içerisinde büyük özveri ile görevlerin yerine getirmektedirler. Basınımız bu görevlerini yerine getirirken, doğru, yansız ve hızlı bir şekilde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulayarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek görevini yerine getirmektedirler.

            İletişim organları günümüzde, her geçen gün daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Basınımız bu alanda üstlenmiş olduğu sorumluluk misyonu, halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamaktadır. Bu ağır sorumlulukları karışışında, basın mensuplarımız görevlerini yerine getirirken mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında, özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde çalışmaktadırlar.Dünyada giderek daha fazla önem kazanan gazetecilik, Savaşların, yoksullukların, teknolojik gelişmelerin hızla arttığı günümüzde, bu gelişmeleri insanlara duyurmak için var gücü ile çalışmaktadırlar.

            Hem gazete, hem televizyonda habercilik yapan gazetecileri hatırlamak ve onların çalışma alanlarında yaşadıkları sorunları dile getirmek ve kamuoyunun dikkatlerine sunmak için ülkemizde her yıl 24 Temmuz “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Bugün her ne kadar 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmakta ise de gazetecilerimizin ve basınımızın içinde bulunduğu durum karşışında bayram olarak kutlaması pek de mümkün görünmemektedir. Çünkü gazeteci ve basınımızın bu günü bayram olarak kutlaması için her şeyden önce görevini özgür ortamda, sansürsüz bir şekilde yapması gerekmektedir. Bildiğiniz gibi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ 24 Temmuz’un Gazeteciler ve Bayın Bayramı olarak kutlanmasına karar verdiği günün, II. Meşrutiyet döneminde gazetenin sansürsüz yayınlandığı gün olması dolayısı ile o günün bayram olarak kutlandığını göz önüne alırsak, bugün 24 Temmuz’un bayram olarak kutlanmasının ne derece doğru olacağı tartışmalıdır.Dünyada en çok gazetecinin göz altında tutulduğu, hapsaneleretıkıldığı ülkemizde, gazetelerin ve gazetecilerin bir çok sorunlarla karşı karşıya kaldığı bin ortamda 24 Temmuz’a giriyoruz.

            Ülkemizde Gazetecilerin özgürlüklerine kavuşup görevlerini özgürce yapabildiği, gazetelerimizin ve gazetecilerimizin sorunlarının çözümlenerek her demokratik ülkede olduğu gibi imkanlara kavuşarak  bu kutsal görevlerini, gazeteciliği sorunsuzca, özgürce yapabilmeleri dileği ile tüm gazetelerimizin, gazetecilerimizin 24 TEMMUZ  GAZETECİLER VE BASIN BARYAMLARINI KUTLUYORUM.

            Saygılarımla.

 

                                                                                   Ali SARIBAŞ

                                                                     CHP Çanakkale Milletvekili

YORUMLAR

  • 0 Yorum