Reklam

10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajları

10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajları
09 Kasım 2012 - 21:44

Bu memlekete en çok hizmet eden,

Bu aşk ile dağlara gücü yeten,

On sekiz milyonun omzunda giden

Atam, Ankara sırtlarında yatar.

Kahraman ulusumuzla birlikte baştan ve yepyeni bir devlet kurarak bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk; fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleriyle, birleştirici - bütünleştirici yapısı, en önemlisi bilimi kılavuz edinmiş öngörüsü ile hiç ölmeyecek bir devlet adamı olarak dünya liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74. yılında saygı, şükran ve rahmet ile anıyoruz.

Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmuyoruz; Ne Mutlu Türküm Diyene!


 Çan Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Sadettin ARSLAN

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Bundan 131 yıl önce o zamanki Türk yurdunun mümtaz bir köşesi olan Selanik' te dünyaya gelen Mustafa Kemal Atatürk;

İçinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen Türk ananesi ve töresi gereği gözünü dahi kırpmadan canından aziz bildiği vatanı ve milleti için mücadeleye atılmış ve üstün zekâsı, güçlü iradesi ve milletine olan güveni sayesinde Osmanlı Devletinin küllerinden genç Türkiye Cumhuriyetini çıkarmayı başarmıştır.

Hayatı, mücadelesi ve yaptıklarıyla Türk gençliğinin ilham kaynağı olan Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ederek, ona muasır medeniyet seviyesinin üzerini hedef göstermiştir.

Milletimize yaptığı büyük hizmetler vesilesi ile her an minnet ve şükranla andığımız Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk' ü ölümünün 74. yıldönümü olan 10 Kasım 2012 tarihinde bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, ruhu şad olsun diyoruz.


Çan Kaymakamı

Yakup TAT

-------------------------------------------------------------------------------------

Bağımsızlık savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan, devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygı ve sevgi ile anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal; tarihin akışını değiştirerek çağa damgasını vuran, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleriyle bir çağa damgasını vuran büyük bir komutan, büyük bir devlet adamıdır. Büyük yokluklar içerisinde verilen Kurtuluş Savaşı mücadelesinde tarihe yön vermiş, milleti ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” parolası ile hareket ederek, kurtuluş zaferinin kazanılmasında önder olmuştur.

Atatürk, silah arkadaşları ve Türk milleti ile yüzyılımızda, “Olmayacak hiçbir şey yoktur” şeklindeki tarihi gerçeği ispatlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne mimar olmuştur. Bilgili, barış yanlısı, hoşgörülü oluşuyla da tüm milletlerin saygı duyduğu örnek bir bir liderdir.

Atatürk'ün hatırasına ve mirasına sahip çıkarak, kurduğu Cumhuriyeti her zaman daha da güçlendirerek korumak ve yüceltmek bizlerin asli görev ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Kasım'da, ölümünün 74. Yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm şahsiyetleri, vatanı uğrunda canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, şükran, minnetle ve saygıyla anıyoruz.


 Çan Belediye Başkanı 

Abdurrahman KUZU

-------------------------------------------------------------------------------------

 Emperyalist güçlerin ülkemizi kuşatıp, kıskaca aldığı, kendi aralarında paylaşıp talan ettiği, umutların söndüğü bir anda,19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal bir güneş gibi doğup Anadolu'ya ayak basarak başkaldırının fitilini ateşledi.

İnandığı davasına, Amasya, Erzurum, Sivas'ta topladığı kongrelerle Anadolu ve Rumeli Halkını da inandırarak, gücünü arkasına aldı. Bu güçle, inanç ve kararlığını da birleştirip önce, emperyalizme karşı tüm mazlum halkların örnek aldığı Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Zaferini kazanıp, küllerin arasından tüm dünyanın saygı duyduğu Türkiye Cumhuriyet'ini kurdu.

O güne kadar, dünyada bir eşine daha rastlanılmayan, Devrimlerine halkının da desteğini arkasına alarak imza attı. Başta saltanatın kaldırılması olmak üzere, kılık kıyafet, harf, uzunluk, ağırlık gibi çağdışı uygulamalara son vererek başlattığı devrimlerine, tarım ve sanayi devrimlerini de ekledi. Medeni Kanun başta olmak üzere birçok alanda uygar toplumların yüzlerce yılda gerçekleştiremediği işleri çok kısa süre içerisinde attığı emin adımlarla hayata geçirdi. O güne kadar bir toplu iğnenin dahi üretilemediği bir ortamdan Demiryollarını, Sümerbank'ı, Şeker, Demirçelik ve Çimento fabrikaları vb. nicelerini yarattı.

Bir taraftan iktisadi, ticari ve sanayi alanında Ülkesine çağ atlatırken, Köylüyü Milletin Efendisi yaptı. Halkını da kulluktan vatandaşlığa geçirerek çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın önündeki engelleri birer-birer aştı.

Tüm bu devrimlerini 15 yıl gibi (1923 ten 1938'e kadar) çok kısa bir süre içerisine sığdırmış, ne yazık ki nihai hedefi olan Çağdaş Uygarlık Seviyesini halkı ile kucaklaştıramadan, sonsuzluk yolculuğuna çıkmıştır.

Yunanistan Başbakanı Venizelos'un “Bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir… Bu olağanüstü işleri yapanlar, hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamı ile büyük adam niteliğine hak kazanmıştır. Ve bundan dolayı Türkiye övünebilir” derken,

ABD Başkanı Roosevelt'in “Beyaz Saray'daki görevim tamamlanınca ilk yapmak istediğim şey, zamanımızın bu en dikkate değer şahsiyetini ülkesinde ziyaret etmekti. Kader buna izin vermedi. Bu çapta insanlar dünyaya sık gelmezler”,    

İngiltere Başbakanı D. Lloyd Georgeise Ulu Önder için “Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihe bakın ki, o büyük dahi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu” demişlerdir.

Tüm dünyanın gıpta ile bakıp övgülerle bahsettiği, Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelemizin Eşsiz Komutanı, Siyasetçi ve Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü sonsuzluğa uğurlamanın 74.yılında her zaman olduğu gibi yine hasretle, minnetle anıyor, manevi huzurunda sevgi ve saygılarımla eğiliyorum.


CHP Çanakkale Milletvekili

Ali SARIBAŞ

-------------------------------------------------------------------------------------


Kuzey Biga Madencilik

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Türk ulusunu; bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Atatürk'ün ölümünün 74. yılında saygıyla anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarıları ile büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslar arası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir.

Bağımsızlık Savaşı'nın kazanılmasının ardından, tarihimizin en büyük aydınlanma ve çağdaşlaşma hareketini başlatan Atatürk, askeri zaferini kurduğu cumhuriyet ve yaşama geçirdiği devrimler ile taçlandırılmıştır.

Atatürk'ün aziz hatırasına ve mirasına sahip çıkarak, kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak en büyük görevimiz, bizlere bıraktığı değerleri yaşatmak onurumuzdur.

Böyle büyük bir değere sahip olduğumuz için Türk ulusu olarak şanslıyız. Milli ekonomiye, tarihimize, kültürümüze, tüm değerlerimize sahip çıkmak Mustafa Kemal'in yolunda olmak demektir. Yurdumuzun imarı ve kalkınması, halkımızın refah ve mutluluğu için yapmakta olduğumuz çalışmalarda yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle ölümünün 74. Yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Cumhuriyet'imizin kuruluşunda emeği geçen tüm şahsiyetleri, vatanı uğrunda canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, şükran, minnetle ve saygıyla anıyoruz.


 Ak Parti İl Başkanı

Muzaffer KUTLU

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal etmesinin 74'üncü yıl dönümünde saygı, şükran, rahmet ve minnetle milletçe anıyoruz. Atatürk ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi, bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet ve Cumhuriyeti armağan eden, tarihin akışını değiştirerek çağa damgasını vuran, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamıdır. Atatürk, yaptıklarıyla, konuşmalarıyla ve davranışlarıyla sadece milletimize değil, tüm dünya milletlerine örnek olmuştur. Bizlere düşen görev ise büyük bedeller ödenerek kurmuş olduğu Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşamak ve yaşatmak olmalıdır. Bu doğrultuda Türkiye, bugün Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir.  Ülkemizi, hedef olarak göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle daha da çalışmalıyız. Bugün Onun gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha yakın olduğumuza inanıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışını rahmetle, şükranla anıyorum.


 Ak Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı

Jülide İSKENDEROĞLU


YORUMLAR

  • 0 Yorum