Reklam

Çomü’de “Bizim Yûnus” Esintisi

Çomü’de “Bizim Yûnus” Esintisi
14 Kasım 2012 - 10:50

Yaklaşık üç saat süren programa ÇOMÜ öğrencileri ve Çanakkaleliler yoğun ilgi gösterdi.

“Her işinizi sevgiyle yapın.”

Programa konuşmacı olarak katılan Mevlevî Üstadı Mustafa Özbağ, Yûnus Emre öğretisinin kültürümüz açısından önemini vurgulayarak Yûnus Emre’nin de tıpkı Mevlânâ gibi tüm dünya tarafından tanınan manevi büyüklerimizden olduğunu belirtti. Söyleşinin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Özbağ’ın gençlerenasihati ise “Her işinizi sevgiyle yapın.” oldu.

“ÇOMÜ örnek olacak.”

Söyleşinin ardından Tasavvuf Topluluğu semâzenleri ve mutrıban ekibinin icra ettiği semâ töreni ise izleyicilerini bir kez daha büyüledi. Bütün katılımcıların soluksuz izlediği semâ törenin ardından topluluk akademik danışmanı Halit Kuşku’dan şu sözler kaydedildi: “Topluluğumuzun semâ ekibi yakında Namık Kemal Üniversitesi’nde de semâ programları düzenlemeye başlayacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde başlayan kıvılcım yakında tüm üniversitelere yayılacağına inanıyorum. Gelecek nesillere manevi kültürümüzü sizler aktaracaksınız. Hepinize teşekkür ediyorum.”

ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu geçtiğimiz günlerde de yaptığı etkinlikler ve bir üniversite bünyesinde kurulan ilk Tasavvuf Topluluğu olması yönüyle adından sıkça söz ettirmişti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum