Reklam

Bir Şehit Acısı da Yenice’den

Bir Şehit Acısı da Yenice’den
03 Ağustos 2012 - 12:16

Yenice İlçesinin Soğucak köyünde ikametgâh eden,  Şırnak’ ta Vatani görevini yapmakta olan Ali BOZKURT Askeri helikopter düşmesi sonucu şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Cenazesi bugün öğleden sonra memleketi Yenice’ de toprağa verilecektir.

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’ndeki Yeşiltaş Karakolu’nda, bir el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan er Ali Bozkurt’un Çanakkale’nin Yenice İlçesi’ne bağlı Soğucak Köyü’ndeki babaevine ateş düştü. Acı haber askeri yetkililer tarafından aileye verilirken, şehit evinden ağıtlar yükseldi. Şehit Bozkurt’un evin tek çocuğu olduğu öğrenildi.

Yüksekova İlçesi Dağılıca Bölgesi’ndeki Yeliştaş Karkolu’nda, bugün saat 00.10 sıralarında bir patlama meydana geldi. Kazayla bir el bombasının patladığı belirlenirken, olayda er 21 yaşındaki Ali Bozkurt şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Şehit er Bozkurt’un memleketi Çanakkale’nin Yenice İlçesi’ne Soğucak Köyü’ndeki ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Sağlık görevlileriyle şehidin evine giden yetkililer, acı olayla ilgili bilgi verirken, evden yürek dağlayan ağıtlar yükseldi.

AİLE VAKIFTAN YARDIM ALIYORMUŞ

Öte yandan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, şehitle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Vali Tuna şöyle dedi:

"El bombasının patlaması nedeniyle bir erimiz şehit oldu. Ailenin tek çocuğu olan şehit Ali Bozkurt için memleketinde cenaze töreni düzenlenecek. Bağrımıza taş basıp ailenin acısını paylaşacağız. Ailenin maddi durumu çok yerinde değil. O nedenle zaman zaman Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın yardımda bulunuyordu. Cenazenin yarın öğle namazına mütakiben Yenice İlçesinde yapılacak törenin ardından Soğucak köyünde toprağa verilecektir.


 



YORUMLAR

  • 0 Yorum