Reklam

CHP Milletvekilleri Çan'da

CHP Milletvekilleri Çan'da
19 Kasım 2012 - 21:01

Maden ve Santrallerin özelleştirilmesine karşı çıkan CHP Milletvekilleri Çan'da ki 18 Mart Termik Santrali, TKİ, Çan Devlet Hastanesi ve Menderes Parkı'nı ziyaret ederek hem araştırmalarda bulundu hemde halkın sorunlarını dinleyip “ AKP zulmüne dur demek için birlik olalım “  mesajı verdi.

Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Adana Milletvekili Turgay Develi, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Manisa milletvekili Hasan Ören'in yanı sıra CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Çan İlçe Örgütü Başkanı İmalettin Meriç, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve CHP Çan İlçe Örgütü üyeleri heyette yer aldı.

Sabah saatlerinde ilk olarak CHP İlçe Örgütüne gelen Milletvekilleri, CHP Çan İlçe Örgütü üyeleri ile tanıştılar. Tanışma sırasında açıklamalarda bulunan CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz “ Çanakkale'nin en önemli sorunu çevresel sorunlardır. Her yönüyle Çanakkale'nin geri kalmasına dur demek zorundayız. Bugün yaptığınız bu ziyaretten dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi.”

CHP Çan İlçe Başkanı İmalettin Meriç, “ Çan ekonomisinin büyük çoğunluğu kamuda çalışanlara aittir. Sayın Ali Sarıbaş'ın aracılığı ile buraya gelmenizden dolayı çok mutluyuz. Bizlere düşen ne varsa yapacağız.” dedi.

İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise “  Tüm madenlerimizde el atından ciddi bir özelleştirme kampanyası sürüyor ve bu bir yağma projesine dönüştü. Kaz Dağları ve kömür madenlerinde çok ciddi boyutta yağma vardır. Türkiye'de ciddi boyutta altın madenleri var ama ne yazık ki siyanür gibi bütün doğayı katledebilecek maddeyle aranıyor. Mecliste ki muhalefet bize yetmiyor. Duyuramıyoruz sesimizi. Artık sahaya indik ve halk ile iç içe olacağız sorunlarını paylaşıp doğruları bulacağız. Türkiye'nin en büyük sorunların biri diğer milletlere olan borcumuzdur. Doğal güzelliklerimizin katledilirken, maden firmaları çalışıyor. Biz çevreye zarar vermeyen ve yerli yatırımlara destek veriyoruz. “ dedi.

Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “Bu ülkenin başında ki Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ın amacı sadece Çanakkale'nin değerlerini değil tüm Türkiye'nin değerlerini yıkmak, Cumhuriyet'i yıkmaktır. Bu söylediklerime inanmanızı istiyorum. Meclis'te de söyledim. Tayyip Erdoğan, milletin değerlerine sahip çıkmayan, tasasını paylaşmayan bir acayip adam. 19 şehidin verildiği gün Büyükşehir kanununu çıkarırken diğer arkadaşlar ve Meclis Başkanı ile görüştük. Milli yas ilan etmek istedik. AKP Milletvekilleri Tayyip'e ulaşmadıkları için olmadı.  Tayyip neredeydi? En zengin krallığın oradaydı. Hediyeler alıyordu. Burada kan gövdeyi götürürken kendisi Mısır ile uğraşıyor. Mısır Başkanını kendi kongresine davet etti ve karşılığında 1 Milyon dolar para verdi. Acayip bir insan grubu bunlar. AKP yolsuzluklarına göz yuman kendi Milletvekilleri bu duruma nasıl göz yumuyorlar onlar bu ülkenin Milletvekilleri değil mi? Anlamıyorum. Bir ülkenin milli değerlerini milli günlerini kutlamaktan kaçınıyorlar. Bunlara kalsa Çanakkale'yi de zafer olarak görmezler. Atatürk bu devleti kuran yüce bir lider onu bile yok etmeye çalışıyorlar. TBMM'de bunları dile getiriyoruz ama basın bunları yazmıyor. Bundan sonra halka gidip doğruları anlatacağız. Açlık grevlerinin olmasını, şehitlerimizin olmasını Tayyip istiyor. TBMM'de Kürt Milletvekilleri desteğini çekse AKP iktidardan düşüyor. PKK'nın istediklerini yerini getirmek için Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan her türlü oyunu yapıyorlar. Bunun farkına varın lütfen. El birliği ile bu hain kadroyu Türkiye'den uzaklaştıralım” dedi.

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; “ Vatanımızda bulunan her yere her şeye sahip çıkmalıyız. Elimizde ki kamu mallarına ve tesislere sahip çıkmak için birlik olalım.” dedi.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise, “ Oynanan oyun aslında ortada. Örgütsüz bir toplum yaratmak isteniyor. Sendikaları engelliyorlar. 1980 yılında 50 milyon nüfus var ve 4,5 milyon sendikalımız vardı. Ama şu anda 70 milyon nüfusta 800 Bin sendikalımız var. Örgütlenmeyi engellediğiniz de kimse Kaz Dağına sahip çıkmaz, Atatürk'e sahip çıkmaz. Emperyalist güçlerin oynadığı bir oyunun içerisindeyiz.

Bizler bu oyunun karşısında uyanık olmalıyız ve bozmalıyız. Türkiye'de bunu bozacak tek kurum Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu bir gerçektir. “ dedi.

Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “ Türkiye'nin her yerinde hep beraber çalışıyoruz. 10 yıllık AK Parti döneminde iki büyük tehlike gördük. Bunlar Kemal Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik Cumhuriyetin ortadan kaldırılması diğeride yaşam, çevredir. Birinci hedeflerine ulaştıklarında padişah dönemi yaşacağız ve özgürlükler ortadan kalkacak. Çevre yok olduğunda ise biz yok oluyoruz. İki büyük tehlike ile karşı karşıyayız. Birlik beraberlik içerisinde bunların üstesinden geleceğiz. “

Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, “ Çan, İstanbul ve Kocaeli'nin küçük modelidir. Çan'ın bir özelliği maden yatağıdır. Termik Santrali, kömür ocağı burada yer almaktadır. İlçede yaşayan insanlar bir taraftan doğal güzellik bir taraftan da sanayinin içerisindedir. Geçim kaynağı tamamen çalışmaya dayalıdır. Çan'da hafta sonu kimseyi bulamazsınız ve okuma oranı çok yüksektir. Sık sık göç alan bir ilçemizdir. Bunları size gezimizden önce belirtmek isterim“ dedi. 

CHP İlçe Örgütü ile tanışmanın ardından birlikte Çan 18 Mart Termik Santrali'ne geçen heyeti İşletme Müdürü Mehmet Öksüzler karşıladı. 18 Mart Çan Termik Santrali Konferans Salonunda ve Termik Santral maketi üzerinde İşletme Müdürü Mehmet Öksüzler tarafından heyete işletme hakkında genel bilgiler, işlemler ve görevler hakkında bilgi verildi.

Verilen bilgilerin ardından heyete Çan 18 Mart Termik Santrali ile ilgili anlatılan bilgiler görsel olarak da sahada gösterildi.

Yapılan saha gezisi sonrası Termik Santralde bulunan SEK-İŞ Sendikası üyeleri ile bir araya gelen heyet sendika üyelerinin sorunlarını dinlediler.

Yapılan görüşmelerden sonra Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Çan Linyit İşletmesi'ne geçen heyet burada kömür çıkarılması ve çevre zararları ile ilgili İşletme Müdürü Nizamettin Özmek ve TKİ çalışanlarından bilgi aldılar.

TKİ ardından Çan Devlet Hastanesi'ne gelen heyet burada hastanenin sorunları ile ilgili Çan Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uz. Dr. H.Gürkan Çoban'dan bilgi aldılar.

Son olarak Menderes Parkı'na gelen heyet burada Çan halkı ile buluşarak sorunlarını dinlediler ve basına gezi ile ilgili açıklamalar da bulundular.

CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz; “ Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Sizlerin sorunları çözmek için buradayız. Bundansonra ki dönemde tüm sorunlarınızı çözeceğiz. Umutsuzluğa yer yok. “ dedi.CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “ Değerli hemşerilerim herkesi selamlıyorum. Bugün Çanakkale ve özellikle Çan ilçesinde heyet olarak bir ilk yaptık. Masa başından değil sizlerin ayağınıza gelerek sorunlarınızı çözmek istiyoruz. Burada olan herkese teşekkür ediyorum.Bugün Çan için iki önemli konu var. Biri maden diğeri ise sağlıktır. Bugün termik ve kömür ocaklarını yerinde inceledik. Termik santral konusunda işçi arkadaşlarımız ile görüştük. Gerekli bilgileri aldık. Ben bugün buradayaptığım incelemelerde halkın sosyal demokratların arkasında olduğunu gördüm. Arkadaşlarıma buraya geldikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; " Ali Sarıbaş'ı anlatmaya gerek yok kendisini zaten tanıyorsunuz. Sizleri Ankara'da en iyi şekilde temsil ediyor. Bugün talan edilen yerleri gördük. Bizler AKP iktidarına karşı ne gerekiyorsa yapıyoruz. Genel Başkanımızın yaptığı gibi bizde oynanan oyunları halka anlatmak için yola çıktık. Çalışmak zorundayız ve bunu hep beraber yapmalıyız. Her yerde doğruları anlatıp birlik olmak zorundayız. Ben komisyon üyesi olarak burada ki gerçekleri gördüm. Termik santralin çalışmadığını biliyoruz ve bizler Termik Santrale karşıyız. Marka ürünlerin yetiştiği Çanakkale'de Termik Santral istemiyoruz ancak var olanları şu anda yıkacak halimiz yok. Ancak çevreye ne kadar az zarar verirler bu süreçten sonra bunu bulmamız lazım. Biz Türkiye'nin her yerinde talan edilen neresi var ise oradayız ' dedi.
İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu; “ Kamu malları üzerine çok büyük oyunlar oynanıyor. Her şey ve yer ne yazık ki ihaleye fesat karıştırılarak peşkeş çekilmekte. Elimizde ne varsa satılıyor. Özelleştiriliyor. Her şeyin daha güzel olacağını söyleyen hükümet su anda ki halkın halinden nasıl memnun olabiliyor. Telekomünikasyonu nasıl satarsınız? Elektrik, doğalgaz zam yiyor nasıl iştir bu? Elektrik, maden ve altın bizim can damarımızken bu nasıl iştir. Biz emekçinin emeğine göz dikilen her şeye her yerde karşıyız. Biz iktidarın kendi yandaşlarına ihale kazandırmasına son vereceğiz.Tekel işçilerini ezerlerken yanlarındaydık. Bugün termik işçilerinin yanındayız. Siz var iseniz bizde varız.” dedi.Çan'lı Hikmet Kılıç'ın Termik Santral neden çalışmıyor? Sorusuna cevap veren İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu; “ Kireç alımındaki yolsuzluk yüzünden Termik Santral çalışmıyor. Termik Santrallerin çalışmamasının nedeni ihalede ki usulsüzlüklerdir. “ dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardında heyet Biga'ya gitmek üzere Çan'dan ayrıldı.


HABER: ANILCAN US















































YORUMLAR

  • 0 Yorum