Reklam

Çanakkale'ye 1 Milyar Dolar Yatırım

Çanakkale'ye 1 Milyar Dolar Yatırım
30 Kasım 2012 - 00:37

Kuzey Biga Madenciliğin önümüzdeki günlerde sosyal projelerle daha sık anılacağının altını çizen İlhan : ”Bölge köylerimiz bizi komşuları olarak kabul etmiştir. Biz de 30 milyon dolarlık içme suyu projesinden,  ihtiyacı olan her öğrenciye burs vermeye kadar bölgemiz insanları ile her geçen gün daha da kaynaşacağız” dedi.

12 bin ağaç dikimi

Ülke Müdürü İlhan konuşmasına, Kuzey Biga'nın henüz üretime geçmeden bölge ekonomisine katkıda bulunacak çalışmalara başladığının altını çizerek başladı. İlhan: “Önce insan, Önce çevre, önce iş güvenliği' ilkemiz doğrultusunda geçen yıl dikilen 2 bin fidan ile toplamda 14 bin fidanın dikilmesini gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde ağaç dikimi çalışmalarını çeşitli kurumlarla paydaş olarak birlikte sürdüreceğiz” dedi.  

“Avustralya gibi maden ülkerinde bile çalışabilecek ustalar yetiştirilmesine katkıda bulunacağız”

Şu anda 228 kişiye iş imkanı verdiklerini ve çalışanların yüzde 80'sinin bölge köylerinden olduğuna dikkat çeken İlhan; “Önümüzdeki yıldan itibaren Onsekiz Mart Üniversitesi ile beraber bölge köylerden çalışanlarınımızı eğitimlerle donanımlarnı artttıracağız. Sadece ülkemizde değil, Avustralya gibi önemli maden ülkelerinde bile çalışabilecek nitelikte ustalar yetiştirilmesine katkıda bulunacağız” dedi.

30 milyon dolarlık içme suyu barajı

424 milyon dolarlık yatırımla çalışmaya başlayacak olan Kuzey Biga, işletme dönemi yatırımı ile bölgeye toplam 1 milyar dolar yatıracak. Her sanayi tesisinin suya ihtiyaç duyduğunu ifade eden İlhan: “bölgemizde içme suyu kalitesi iyi değil. Bu nedenle bir yandan içme suyu kalitesini arttıracak diğer yandan projemiz için su ihtiyacını karşılayacak çalışma yapmayı uygun gördük. Araştırdığımızda DSİ'nin bölgede bir baraj yapma planı olduğunu öğrendik. Barajın tüm finansmanını karşılamayarak, 30'dan fazla köyün içme suyu ihtiyacını karşılamış olacağız. Sadece projelerimizin ömrü ile sınırlı olan yatırımlar yapmıyoruz.  Çanakkale'de kalıcı yatırımlara önem veriyoruz” dedi.

87 Öğrenciye Burs

Etki alanındaki köylerde sosyal ve ekonomik durumu uygun olmayan 87 öğrenciye burs verileceğini belirten İlhan sözlerini şöyle sürdürdü : “Burslar genellikle başarılı öğrencilere verilir. Ancak biz sosyal ve ekonomik şartların başarıyı etkilediğine inanıyoruz. Bu nedenle her öğrencinin en azından ekonomik anlamda fırsatlara sahip olması gerektiğini düşünüyoruz  Her çocuğumuzun okumasına önem veriyoruz. Biz etki alanımızdaki yerleşim yerlerinden yılda iki kez toplu olmak üzere 87 öğrencimizin annelerine bursu doğrudan nakdi olarak vereceğiz. Öğrencilerimiz anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve yüksek lisan öğrencilerini ayırmadan verilecektir.”

Çan Belediye Başkanı Abdurahman Kuzu : ”Yarın öleceğini bilsende bugün elindeki fidanı dik”

Açıklamaların ardından Orman İşletme Müdürü  İhsan Tunç ile Kuzey Biga Madencilik arasında bir protokol imzalandı ve ağaç dikim sahasına gidildi. Çan Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Çan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Özcan Özer ile köylülerden gelenler ve30 kadar ilk öğretim okulu öğrencileri ile beraber  12 bin fidanın dikimi töreni başladı. Törende kısa bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Kuzu, her ağacın bir yaşam olduğunu belirterek “Yarın öleceğini bilsende bugün elindeki fidanı dik” dedi.






























YORUMLAR

  • 0 Yorum