Reklam

Mobilyada Dev Yatırım

Mobilyada Dev Yatırım
13 Aralık 2012 - 00:39

Çan’da 3o yılı aşkın bir süredir hizmet veren Ercem Mobilya Üretim Tesisi, 12 Aralık 2012 Çarşamba günü Çanakkale yolu 3. kilometrede açılışı gerçekleştirilen 4000 m2 açık 2012 m2 kapalı üretim alanına sahip yıllık 2000 adet mutfak kapasiteli, bölgenin en büyük mutfak ve iç dekorasyon üretim tesisi hizmete girdi.

Açılış Çan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU, Terzialan Belde Başkanı Bahattin SAĞIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman ÖZKAN, Çan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Özcan ÖZEN, Eski Bakanlardan Hüsamettin Örüç, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri, Siyasi Partiler Başkan ve Yöneticilerinin yanı sıra Çanakkale Başak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Resul Başot ve Çan halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Ercem Mobilya Pazarlama ve Satış Yöneticisi Cem DURGUN

“Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Şöyle bir zaman tüneline atıyoruz kendimizi, nereden nereye.

1980’lerde babamın kurduğu 50metre kare bir iş yerinden, buralara kadar…

Bu iş yerinin temelini atan ve büyümesinde en büyük katkıyı sağlayan hayatının evresinde hiçbir zaman disiplinini bozmayan doğruya doğru yanlışa yanlış, her zaman dobra dobra olan Babama,

Gerektiğinde atölyede bile çalışıp bizleri bu duruma getiren Anneme,

Hayatımın her evresinde, iyi günde kötü günde hep yanımda olan değerli eşime sonsuz saygılarımla.

İlk hedefimiz bölgedeki mutfak dekorasyonu ve iç dekorasyon konusundaki taleplere cevap verebilmektir.

Şu anki verilere göre 2012 yılında 500-600 civarında ev dekorasyonu yapmış bulunmaktayız. bunu 2-3 yıl içinde 2000’e çıkartmayı hedeflemekteyiz. Böylelikle bölgemizde mutfak markası olmayı hedeflemekteyiz. Hedeflerimizin en önemlisi mutfak ve iç dekorasyon olarak ihracat yapabilecek konuma gelmektir. 2017 hedefimiz ise toplam üretimimizin %40’nın ihracatının oluşturmasıdır. Bu hedefi gerçekleştirebilirsek eğer, hem Çan ekonomisine, hem bölge ekonomisine elle tutulur katkıda bulunmuş olacağız.

Yıllardan beri Çan’da dile gelen sorunlardan bir tanesi olan küçük işletmelerin büyüyememesidir. Bu sorunun ana kaynağı Çan’daki yer problemimidir. Çan’da sıkıntı olan yer probleminin çözümü için sayın belediye başkanımız Abdurrahman Bey’in gerekli adımların attığını biliyorum. İnşallah biran önce çözülüp diğer girişimci arkadaşlarımızın önlerinin açılmasını umut ediyorum. Hani hep diyorsunuz ya bu gün Allah yüzünüzü kara çıkartmasın diye. Her zaman dua ediyorum. Allah bizim yüzümüzü sizlere karşı, müşterilerimize karşı hiçbir zaman kara çıkartmasın. Tekrar hepinize teşekkür ederim.” dedi. Ercem Mobilya Pazarlama ve Satış Yöneticisi Cem DURGUN’un ardından konuşan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU: “Şu an benim en heyecanlı olduğum anlardan birisi. Bizden önceki konuşmacı Cem Bey’de bizlere teknik bilgiler verdi tesisle ilgili. 4000metre kare açık alan 2000 metre kare de kapalı alana sahip bir üretim tesisi.

Heyecanımızın nedeni de şudur bakın. Bir üretim tesisini açıyor olmak. Bu anlamda ben başta Enver bey’e ve oğullarına huzurlarınızda tebrik ediyorum. Böyle bir tesisi bizlere kazandırdıkları için. Çan’ın şöyle bir problemi vardı; yer sorunu var. 1-2 kişi gelip ben Çan’da üretim tesisi açacağım  dediğinde, bir fabrika kuracağım dediğinde Çan’da ona gösterecek bir tek dönüm yerimiz yoktu. Bu bir şehir için çok büyük bir sıkıntı. Bu sıkıntıyı herkesin hissetmesi gerekiyor. Başta belediye başkanı olarak sizler adına bizlerin hissetmesi gerekiyordu ve bu konuda da kaygılandık, sıkıntı hissettik ve adımda attık. İlk defa bu programda açıklıyorum. Yaklaşık 2 hafta önce de Bakan Bey ile de görüştük. Bakan Bey imzayı attı. Son dönemece yaklaştık yani çok yakın bir zamanda Çan Belediyesi’nin mücavir alanı Etili’ye kadar uzanacak. Ve sonra da biri gelip ben fabrika kuracağım dediğinde bizler Çan Belediyesi olarak buyurun yeriniz hazır diyebileceğiz.

Bu bölgeye ne kazandıracak? En başta yatırımcıyı buraya çekmiş olacağız. Çünkü bir dönüm yer gösteremezken şimdi yüzlerce dönüm arazi gösterebileceğiz. Gösterdiğim alanlarda yol geçiyor, Enerji var. Ve inşallah önümüzdeki dönemde de bunu tüm Çan halkımız duymuştur. Buradan otoban geçecek. Çan’ın ne kadar değerleneceğini Çan’ın önünün ne kadar açılacağını siz düşünün. Bizler de elimizden geleni, göreve geldiğimizden beri bakın Termal Otel bizim projemizdi söz vermiştik o olup gidiyor. Ama asıl önemli olan buydu. Çan’ın önünü açmak buydu. Ve şuna inanıyorum, bundan 5 yıl 10 yıl sonra Allah bize size ömür verir mi bilemiyorum. Ama Çan’da yaşayanlar şunu diyecekler. Evet, bir zamanlar Çan’ın önünü açan bir yönetim vardı diyecekler. bakın o yönetimde insanlarda sizlersiniz.

Bizim hayalimizdeki Çan; böyle üretim yerlerinin açıldığı mücavir alan çalışmasını tamamlamış, yollarıyla, termal oteliyle, termal konutlarıyla, yeni köprüsüyle, kültür merkeziyle, marka şehir olan bir Çan ve bu bölgede adının duyulması Çan şu anda emin adımlarla o yolda ilerlemekte.

Başta Enver Bey’e ve oğullarına huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Zoru başardılar. Ciddi bir cesarettir. Herkes üretimden bahseder de üretim tesisi kurmak zordur. Zorları başardılar ve ben o anlamda kendilerini tebrik ediyorum sizlere de katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor, tesisimizin hepimizin için Çanımız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ahmet Kocabaş ve Mehmet Ali hocanın yaptırdığı dualar eşliğinde Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Eski Bakanlardan Hüsamettin Örüç, Terzialan Belediye Başkanı Bahattin Sağın’ın birlikte kestiği kurdela ile Ercem Mobilya Üretim Tesisi açıldı.Gerçekleştirilen açılışın ardından davetlilere pilav, tas kebabı ve aşure ikramı yapıldı.

Bizde Çan Medya Grubu olarak Ercem Mobilya’ya yeni üretim tesisiniz hayırlı olsun diyor , bol müşteri ve bol kazançlar diliyoruz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum