Reklam

İşbirliği Görüşmesi Gerçekleştirildi

İşbirliği Görüşmesi Gerçekleştirildi
18 Aralık 2012 - 10:59

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Muhammet Erat ve Doç. Dr. Yusuf Dilgin'le bir araya geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, SANTES Projeleri başta olmak üzere, Teknogirişim Sermayesi Desteği gibi konularda öğretim elemanları ve öğrencileri bilgilendirmek istediklerini belirtti. Tuncer: “Üniversitede bilgi rafta kalmasın, sanayicinin de eli kolu bağlı kalmasın istiyoruz. Bu bağlamda bakanlığımız, üniversite ve sanayi üçlüsü işbirliği çerçevesinde özellikle üniversite son sınıf öğrencilerinin fikirlerini ve girişimciliklerini ortaya çıkarmak amacıyla destek(ler) sağlıyor. Öğrencilerin üretime ve istihdama dönüştürebilecekleri projeleri varsa projelerin hayata geçirilmesine destek olmaya çalışıyoruz. Üniversitede bakanlığımızın teşviklerini ve verilebilecek hibeleri tanıtmak amaçlı konferans(lar) düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.

FEF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün işbirliğine girmesinin Çanakkale ili bazında üniversite-sanayi ortak çalışmalarına zemin hazırlaması bakımından çok önemli olacağını vurgulayarak, özellikle son sınıf öğrencilerine ve öğretim elemanlarına bilgilendirici bir toplantının hemen önümüzdeki günlerde yapılacağını aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum