Reklam

Çan Belediyesi Atık Yağları Topluyor

Çan Belediyesi Atık Yağları Topluyor
20 Aralık 2012 - 12:22

Çan Belediyesi, lokanta, restoran gibi işletmelerden sonra evlerden de atık bitkisel yağ toplamaya başladı. Çan Belediyesi’nin yeni başlattığı kampanya ile her 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşa 1 litre ayçiçek yağı hediye olarak verilecek.

 

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu vatandaşlardan 5 litre atık yağ biriktirmeleri halinde Çan Belediyesi’ni arayarak haber vermeleri istedi. Başkan Kuzu; “Vatandaşlarımızdan evlerinde kullandıkları bitkisel yağları lavaboya dökmemelerini, kapalı bir kapta biriktirmelerini istiyoruz. Atık yağları biriktiren vatandaşlarımız Belediyemizi arayarak ilgili birimimize isimlerini ve adreslerini bildirmeleri halinde, ekiplerimiz evlerine giderek bu atık yağları toplayacaklar ve kendilerine 1 litre ayçiçek yağını hediye olarak verecekler” dedi.

 

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada;  lavaboya dökülen her damla atık yağın tamiri mümkün olmayan çevre felaketlerine neden olduğuna, insan sağlığına ve çevreye önemli ölçüde tehdit oluşturduğuna değinen Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu “Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras çevremizdir anlayışıyla hareket ederek böyle bir proje başlattık. Vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstereceklerine inanıyorum. Çünkü; Çan halkı çevreye duyarlıdır. Çevreye ve insan sağlığına önem vermek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Atıklar kontrolsüz bir şekilde ortama atıldığında hem kanalizasyon sistemine zarar vermekte hem de yer altı sularına karışarak içme sularını kirletmektedir. Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki;1 litre atık yağ,1 milyon litre suyu kirletiyor. Bu yüzden hep birlikte tüm Çanlılar olarak lütfen, çevreye biraz daha duyarlı olalım” diye konuştu.

 

5 litre atık bitkisel yağ biriktiren vatandaşlar Çan Belediyesi’ni 0 286 416 6090 (d.181) numaralı telefondan arayarak, Belediye yetkililerinin evlerine gelerek atık yağları almalarını isteyebilecekler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum