Reklam

Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
08 Ocak 2013 - 20:59

Çan Belediyesi 2013 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısı 8 Ocak Salı akşamı Çan Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yapılan yoklamanın ardından gündemin 1. maddesini teşkil eden Cumhuriyet Mahallesi 19-L IV İmar paftasında imar planı değişikliği teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemi teşkil eden 2 maddesince Denetim Komisyonuna gizli oy usulü ile AK Parti'den Mücahit Karaca, Salih Kahraman, Davut Tekne seçilirken, CHP'den Sami Kırmış, MHP'den İsmail Açıkgöz seçildi.

Gündemin 3. maddesince gerektiğinde denetim komisyonu tarafından ihtiyaç duyulduğunda çalıştırılacak kurum dışındaki kamu kuruluşları personeli veya uzman kişilere ödenecek ücret görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı.

Belediye Meclis Toplantı günü ve saati 2012 yılındaki gibi her ayın ilk Salı günü saat 18.30'da gerçekleştirilmesine karar verildi.

Gündem maddelerinin ardından Başkanlık Teklifleri'ne geçildi.

Japonya Uluslar arası İşbirliği Ajanı JAYKA tarafından Çan Belediyesi adına alınacak kredi için teminat hesabı açılması ve Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya tam yetki verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edilirken Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu yaptığı açıklamada “ Çan'ın altyapısının yüzde seksenini çözme ile ilgili bir çalışmamız var. Japonların JAYKA kuruluşuna birçok belediye başvurdu. Biz bu krediyi almak için hak kazandık. Bu kredi 25 yıl geri ödemeli bir kredi ve İller Bankası da dahil olmak üzere hiçbir bankada böyle bir kredi bulma şansımız yok. Ve bu krediyi sadece altyapı için veriyorlar. Daha önce altyapı ile ilgili fizibilite raporları hazırlandı. Ve inşallah bu krediyi aldıktan sonra ise Çan'ın yüzde seksenini kapsayan bir altyapı çalışması gerçekleştireceğiz.” dedi.

Çan Belediyesi'nde boş bulunan tekniker kadrosuna sözleşmeli personel alınması ve aylık ücretinin 1.966.00 lira olması oy çokluğu ile kabul edildi.

Haberin videosunu www.canhabertv.com adresinden izleyebilirsiniz




YORUMLAR

  • 0 Yorum