Reklam

Ak Parti Milletvekillerinden Basın Açıklaması

Ak Parti Milletvekillerinden Basın Açıklaması
09 Ocak 2013 - 13:08

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Çanakkale Milletvekili, Sayın Serdar Soydan, ayrımcılık ve nefret  suçu işliyor. Sayın Soydan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir yerel gazeteye yaptığı ziyarette “AKP’nin Çanakkale’yi alması demek; insanların etnik açıdan birbirlerini sorgulaması demektir. İnsanları dini inançlarına göre bölmek ve parçalamak demektir. Barış kenti olan Çanakkale’yi, kavgacı bir kent yapmak demektir…” ifadelerini kullanarak, bir korku ortamı yaratmak istiyor.

Sayın Soydan’ın bu ifadelerinin perde arkasında ise; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) yerel seçimlerde ilimizdeki başarısının il merkezi ve ilçelerde daha da artacağı ve Çanakkale Belediye başkanlığını da kazanması ve kendilerinin açık bir seçim hezimetine uğrayacakları yönünde çok güçlü verilerin ortaya çıkması yatmaktadır.   

Ülkemizin herhangi bir kentinde veya yöresinde yaşayan vatandaşlarımız arasında etnik ve dini kökenleri başta olmak üzere ayrım yapmak, buna yönelik ifadeler kullanmak, eğer yanlış anlaşılmadı ve yazılmadıysa Çanakkaleli hemşehrilerimiz üzerinde asılsız ve işe yaramaz bir korku yaratma çabasının da bir ürünüdür.

Soydan’ın ifadelerinde sadece etnik ve dini köken ayrımı yapılmamakta, kadınlarımızı ve kızlarımızla ilgili türbanlı- türbansız, başı açık- kapalı ayrımı vurgusu da yapılarak zihinlerinde yatan asıl düşünceleri deşifre edilmektedir.

Bu ayrımcı anlayış, Anayasa ve yasalarımıza göre suç olmanın ötesinde, insan haklarına da aykırı bir görüşün tezahürüdür.  

Milletvekili Sayın Soydan, bu ifadeleri yaklaşmakta olan yerel seçimlerde il merkezi ve ilçelerde yaşayacakları seçim hezimetini önlemeye yönelik olarak ve CHP’nin 1940 model siyaset anlayışı ve yurttaşına bakış açısı çerçevesinde yapmaktadır.

Sayın Soydan’ın kendi partisi içerisinde, görev yaptığı her kademede yarattığı hizipçilik, grupçuluk, böl ve yönet anlayışının açık bir ifadesi olan bu açıklamaları seçimlerde yaşayacakları hezimeti engelleyemeyecektir.

Ne Çanakkaleli ve ne de yurdumuzun başka bir yöresinde yaşayan vatandaşlarımız, bu tür korku imparatorluğu yakıştırma ve ifadelerine itibar etmeyeceklerini açıkça ortaya koymaktadırlar.

Ülkemizdeki AK Parti yerel yönetimlerinin hiçbirinde olmadığı gibi; Ayvacık, Biga, Çan, Eceabat, Gökçeada ve Yenice’de de hiç kimseye etnik kökeni, dini inancına göre herhangi bir ayrım yapılmamıştır.

Ak Parti’nin yerel hizmet anlayışı, hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımıza yaşadıkları şehirlerde ve yörelerde layık oldukları hizmeti vermektir. Çanakkale’de de 2014 yılında yapılacak Yerel Seçimler sonucunda Merkez ilçemiz de inşallah bu hizmetlere kavuşacaktır.  Bu vesile ile Çanakkaleli hemşehrilerimize, yaşadıkları deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi, sevgi ve saygılarımızı da iletiyoruz. 

Saygılarımızla,

           Mehmet DANİŞ                                                        İsmail Kaşdemir

AK Parti Çanakkale Milletvekili                             AK Parti Çanakkale Milletvekili

YORUMLAR

  • 0 Yorum