Reklam

Yarı Yıl Karne Töreni Bu Kez Anadolu İmam Hatip’te Yapıldı

Yarı Yıl Karne Töreni Bu Kez Anadolu İmam Hatip’te Yapıldı
26 Ocak 2013 - 14:31

Yarı yıl tatili nedeniyle karne töreni bu yıl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Kaymakam Yakup Tat, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak, Çan İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Av.Ömer Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Gönül Bilecan ve yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleriyle öğrenci velilerinin katıldığı törende bu yıl İmam Hatip’e katılan öğrencilerden Ertuğrul Doğan duygu ve düşüncelerini dile getirdiği bir konuşma yaptıktan sonra Ömer Faruk Öztürk, Erva Kıran ve Hasan Emre Güner adlı öğrenciler “Selam İmam Hatiplim” şiirini birlikte seslendirdiler.

Törenin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Şaban Dur katılımcılara teşekkür ettikten sonra “Okulumuzun kuruluşundan bu yana çeşitli zamanlar geçmiş, sayımız zaman zaman 30’ları, 40’ları görmüş, Allah’a hamdolsun ki bugün 200’ü geçti. Önümüzdeki yıl hedefimiz en az 500 öğrencidir” dedi.

Törendeki ikinci konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan yaptı. Özkan, eğitimin hayat boyu  devam eden bir süreç, bu süreçlerin en iyi yapıldığı yerlerin de okullar olduğunu kaydederek “Ülkemiz geneline baktığımızda son yıllarda eğitim de gerçekten baş döndürücü bir hızda bir gelişim ve değişim süreci yaşıyoruz. Akıllı tahtaların bulunduğu dünyanın da imrenecek bakacağı   bir ortamını birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Özkan ülke genelinde yaşanan değişim dönüşümün Çan’a da yansıdığını vurguladıktan sonra eğitim camiasına katkılarından dolayı Kaymakam Yakup Tat ile Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’ya teşekkür etti. Özkan Çan’daki okullarda öğrencilerin akademik anlamda önemli başarılar elde ettiklerini vurgularken, “Sadece şu kadarını söyleyeyim; geçen yıl SBS sınav sonuçlarında sınava dayalı öğrenci alan okullara yerleştirme oranımız yaklaşık %80 gibi gerçekten imrendirici bir rakam. Bunun yanında sosyal kültürel faaliyetlerinde okullarımız il birincilikleri alıyor Dün sonuçlanan toplam kalite yönetim çalışmaları içersinde Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ekip dalında il birinciliğini elde ettik. Yine okullarımızdan ikincilik ve üçüncülükler de çıktı. Bu başarılarımız ilerleyen süreçlerde devam edecek” dedi.

Törende Özkan’dan sonra konuşan Belediye Başkanı Aburrahman Kuzu,  “Burada olmak bizim için şeref vericidir, emin olun. Çünkü biz sizleri seviyoruz, sizleri önemsiyoruz. Bu önem ve sevgimizi göstermek ve daha somut hale getirmek için Çan Belediyesi olarak burada bir projeye başladık. İnşallah bittiğinde hepinizin keyif alacağı fiziki bir ortama kavuşacak bahçemiz. Sonrasında diğer okullarda da peyderpey bu çalışmalarımız devam edecek.  Sadece biz değil Kaymakamımız da her konuda bize destek oluyor. Kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.  Yine Başbakanımız sizleri önemsiyor. Görüyorsunuz ki eğitime verilen önem arttı; artık akıllı tahta ile ders yapar hale geldik. Bu büyük bir şans. Bize bu büyük şansı yaratanlara da ben huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Törendeki son konuşmayı Kaymakam Yakup Tat yaptı. Tat konuşmasında karne törenlerinin hepsine yetişme şansları olmadığı için İmam Hatip Lisesi’ndeki törene katıldığını ve öğrencilerin sevinçlerini paylaştığını belirterek, “Ben buradan tüm öğrencilerimize de sömestr tatillerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sevgili gençler, sizler İmam Hatip’li olmak, İmam Hatip öğrencisi olmak gibi bir şerefe nail olmuş gençlersiniz. Değerli velileri de ben bu nedenle kutluyorum. Gerçekten sizler çok şanslı gençlersiniz. Çünkü siz insan tabiatına ve fıtratına en uygun şekilde eğitim alıyorsunuz. Fıtrata en uygun, kültüre e uygun, inanca en uygun, ahlâka en uygun eğitimi sizler alıyorsunuz ve bunun faydasını ileriki yıllarda hayata atıldığınız zaman fark edeceksiniz” dedi. Tanzimattan beri başlayan aydınlanmacı zihniyetin aydınlanmayı batılılaşmak olarak algıladığını vurgulayan “Batının kuralları vardır ama Doğu’nun değerleri vardır. Doğu’nun ahlâk değeri vardır, Doğu’nun etik değerleri vardır, Doğu’nun inanç değerleri vardır. Biz bu 200 yıllık aydınlanma sürecinde batılı olacağız diye kendi öz değerlerimizi bir kenara koymuşuz, Batı’nın normlarını alıp monte etmeye çalışmışız. Bunu de eğitimle yapmaya çalışmışız. Yani bu yaptığımız  hata, yani fıtratımıza, kültürümüze, inancımıza aykırı olan bu monte etme, bu yabancı program bizi 200 yıl boyunca kasmış ve sık sık da çökmelere sebep olmuş ve görüyorsunuz en sonunda ne yapıldı?  Yine gelindi direksiyonu İmam Hatipli bir kişiye teslim ettiler. Arabayı düzgün götürsün diye.  Sizler böyle yüce bir camianın mensubu olacaksınız.  Sizden önce de bu camianın mensupları vardı; işte dernek kuran arkadaşlarımız var, Belediye Başkanımız var, Milli Eğitim Müdürümüz var; Allah’a şükür ben de İmam Hatipliyim, sizin camianızın mensubuyum. Sizden sonra da sizin arkanızdan gelen gençler sizin gibi yetişecekler ve bu camia günden güne büyüyerek gidecek.  Sizler bugün burada öğrenciniz, yarın Allah izin verirse bu ülkenin yöneticileri olacaksınız; doktorları olacaksınız, avukatları olacaksınız ve inşallah bu bayrağı daha yukarılara sizler dikeceksiniz” dedi.

Kaymakam Tat’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Başarı öğrenciler Çan Belediyesi ve Çan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin ödülleri verildi.

İmam Hatip Ortaokulu’nun takdir alan öğrencilerine ödüllerini Kaymakam Yakup Tat, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu,  teşekkür belgesi alan öğrencilere ödüllerini Av.Sebahattin Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan Çan İmam Hatip Lisesi’nin takdir alan öğrencilerine ödüllerini İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak, Okul Müdürü Şaban Dur, İmam Hatip Lisesi teşekkür belgelerini Çan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı A.Ömer Şahin, Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Gönül Bilecan ve Okul Müdür Yardımcısı Muharrem Yılmaz tarafından verildi.

Çan İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi’nde ilk üçe giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Çan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı A.Ömer Şahin Ortaokul birincisi Hasan Emre Güner, ikincisi Damla Nizam ve üçüncüsü Seyit Bahadır Kırço ile İmam Hatip Lisesi birincisi Mürüvvet Kocaoba, ikinci Esra Ateş ve üçüncüsü Büşra Başaran’a içinde 50’şer lira bulunan hediye zarfını verdi.

Çan İmam Hatip Lisesi’ndeki karne töreninin ardından dernek tarafından katılımcılara, öğrenci velilerine ve öğrencilere pilav-ayran ikramı yapıldı.



















YORUMLAR

  • 0 Yorum