Reklam

Serdar Soydan Çan Esnafını Ziyaret Etti

Serdar Soydan Çan Esnafını Ziyaret Etti
25 Eylül 2012 - 16:37

 CHP'li Soydan dün beraberindeki bazı CHP il yöneticileriyle Çan'a geldi. CHP Çan İlçe Merkezi'nde İlçe Başkanı İmalettin Meriç,  yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi üyesi İsmail Doğan,Çan Gençlik Kolları başkanı Kadir Deveci  ve partilileriyle görüşen Soydan Çan'ın Sesi'ne de bir açıklama yaptı.

İktidarın Osmanlı döneminin son dönemindeki gibi hareket ettiğini kaydeden Soydan “Bakın bu döneme. Geçmişte o gün yapılanlar bugün de yapılıyor” dedi. AKP iktidarının terörle mücadele konusunda samimi olmadığını ve MHP'nin de iktidarla ortak hareket ettiğini ileri süren Soydan “Biz bu ülkenin bölünmesini istemiyorsak, gelin bu terör olayını çözelim. Terör olayı nerede çözülür? Bu terör, İmralı'da pazarlıkla çözülmez, Oslo'da pazarlıkla çözülmez. Bu terör teröristlerin Habur'da davul zurna ile karşılanmasıyla hiç çözülmez. Gelin Meclis'te bunları ve nedenlerini tartışalım. Terörün konuşulacağı yer Meclis'tir. Eğer terörü çözmek istiyorsak, ortak bir söylemde buluşabilirdik. Milletin iradesiyle bu işi çözebilirdik. Ama Meclis'ten kaçıyorlar. MHP de AKP'ye bu konuda destek olmaktadır” dedi.

     Açıklamasının son bölümünde 4+4+4 sistemini ve eğitimde gelinen noktayı eleştiren Soydan, eğitim sisteminin partilerin mutabakatıyla değişmesinin gerektiğini belirttikten sonra Milli Eğitim Komisyonu'nda seslerinin kısıldığını ve temsilcilerine söz verilmediğini söyledi ve “Bu bir darbedir. Burada demokrasi yok, hak, hukuk, adalet yok! Tamamen bir diktatörlüktür” dedi. Yasa teklifinin TBMM'de de apar-topar geçirildiğini vurgulayarak “Bugün 5 yaşında, elleri kalem dahi tutmayan çocukları ailelerinden kopartıyorlar, onlara yapılacak işler belli. Bir AKP milletvekili zaten itiraf etti ‘Bütün okullar imam hatip olacak dedi. Yani Pakistan'da, Katar'da, Suudi Arabistan'da olduğu gibi şeriatçı bir eğitimle gepegenç çocukların kafalarını dolduracaklar”  şeklinde konuştu.

      CHP milletvekili Soydan ve CHP'liler daha sonra esnaf ziyaretleri yaptılar ve ilçe pazarını gezdiler.

     Soydan burada yaptığı açıklamada “Görüyorsunuz arkadaşlar, esnaf kan ağlıyor. Yurttaşlarımız en temel ihtiyaç maddelerini bile alamaz durumda. İşte AKP'nin ülkeyi getirdiği nokta budur” dedi.






















YORUMLAR

  • 0 Yorum