Reklam

52 Nolu Kamyoncular Kooperatifi'nde Kongre

52 Nolu Kamyoncular Kooperatifi'nde Kongre
23 Şubat 2013 - 19:07

S.S.52 Nolu Çan Kamyoncular Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin olağan genel kurul toplantısı cumartesi günü kooperatif lokalinde yapıldı.

Saat 11.00'de başlayan genel kurul toplantısına CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cemali Ergin, Çan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Güner, Kızılay Çan Şubesi Başkanı Mehmet Sönmez, Çan Ziraat Odası Başkanı Üsrev Damar, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, çevre ilçelerin kooperatif başkanları ve yöneticileriyle kooperatif üyesi kamyoncular katıldı.

Genel kurul çoğunluğun sağlanması üzerine saygı duruşu yapılarak başladı.

Ardından Başkanlık Divanı oluşturuldu. Verilen bir önerge oylanarak Divan Başkanlığına  Abdullah Çakır, katip üyeliklere de Ramazan Aşkın ve Mustafa Biçim oybirliğiyle seçildiler.

Gündem gereği Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu raporları okundu. Yönetim Kurulu raporunda kooperatifin öngörülen 7 milyon 615 bin liralık gelirin yüzde 78 gerçekleşme oranıyla  5 milyon 32 bin 527 lira olduğu belirtildi.  Raporda “Ülkede yaşanan ve yöremizdeki oluşan kriz ve daralma döneminde kooperatifimizin faaliyet alanları daralmasına karşın kooperatifimizin yönetim anlayışıyla zor şartlar karşısında göstermiş olduğu tutum sayesinde 2012 faaliyet dönemini geçirmiş bulunmaktayız. Yönetim Kurulu olarak 2013 yılında faaliyetlerimizi arttırmak ve üyelerimize yeni iş imkânları sağlamak amacında olacağız” denildi.

Raporlar okunduktan sonra ayrı ayrı oylamaya sunuldu ve oybirliğiyle ibra edildi.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Kooperatif Yönetim kurulu tarafından alınmış kararlara uymayan üyelere ceza verilmesi konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Borçlu üyelerin durumunun da görüşüldüğü kongrede eski borçlulara bir ay, yeni borçlanacaklara da üç ay süre verilmesi, verilen süre içinde borçlarını ödememeleri halinde hukuki işlem yapılmasına oybirliğiyle karar verildi,

Kooperatif giderlerine katılım da eski haliyle 50 TL aidat ve yüzde 3 komisyon olarak belirlendi.

Kongre kararıyla Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakları da eski miktarlarda bırakıldı. Yönetim ve Denetleme Kurulları ile Birlik temsilci seçimlerinin de her yıl yapılması kararının alındığı kongrede seçimlere geçildi. Başka liste çıkmadığı için açık oylama ile yapılan seçimlerde Hayati Beceren yeniden Başkanlığa seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine  Cevdet Uslu, Çetin Uğurlu, Hüsnü Tekeli, İsmet Öz getirildiler. Denetim Kurulu'nda ise Hüsamettin Demir ve Hayri Kaya yer aldılar. Üst birlik delegeliğine de Hayati Beceren ile Cevdet Uslu oybirliğiyle seçildiler.

Kongrede söz alan Çan Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemali Ergin, kamyoncu şoför esnafının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesini istedi ve yönetim kurulu ve denetleme kuruluna seçilen üyelere başarılar diledi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da kongrede yaptığı konuşmada “Emin olun işiniz zor, Allah yardımcınız olsun. İnşallah daha çok kazanırsınız. Biz yerel yönetim olarak neler yapabiliriz bizim hesabımız o olur. Kamyon garajından başlayalım, biz o ücreti alacağız, almak zorundayız. Onun ötesinde biz orada nasıl bir adım atabiliriz bunu düşünmek durumundayız. Geçen hafta Hayati Başkanla, Cemali Başkanla oraya gittik, baktık. Evet orayı hazırlarız da bazı aksaklıkları nasıl gideririz, o konuda kafa yoruyoruz” dedi. Şehir içinde park eden araçları görmemeye çalıştıklarını da vurgulayan Başkan Kuzu, “Aslında bu şehre zarar, size zarar. Çan'da altyapı bozulduğunda, su patladığında bu benim cebimden çıkan bir para ile yapılmayacak, Çan Belediyesi'nden bir anlamda sizden çıkmış olacak” şeklinde konuştuktan sonra Belediye'nin altyapı ihalesinin geçtiğimiz hafta yapıldığını ve Çan'ın yüzde 70'inin altyapısının değişeceğini vurguladı. Başkan Kuzu, Çan için mücavir alan meselesinin çok önemli olduğunu belirterek “Mücavir alana Çan'da herkes destek oldu. O konuda ben hepinize teşekkür ediyorum. Şu anda mücavir alan Bakanlıktan çıktı, sadece il boyutu kaldı. İnşallah yakın bir zamanda mücavir alan konusu bitmiş olacak. Bu ne demek? Çan'a yatırımcının gelmesi demektir. İnşallah bu çalışmalar bittiğinde yolu olan, enerjisi olan alanları yatırımcılara sunacağız. Belediye Başkanı olarak benim üzerime düşen bu arkadaşlar. Sizlerin desteğiyle bunu da başardık” dedi. Başkan Kuzu belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdikten sonra konuşmasını kongrenin hayırlı uğurlu olması dilekleriyle tamamladı.

Kongrede bir konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş da yaptığı konuşmada Türkiye'de sadece kamyoncu esnafının değil tüm halkın sıkıntılar içinde olduğunu vurgulayarak “Her yıl 12 milyar doları, 10 yıldır hepimizin kârı olan 120 milyar doları faiz vermişiz. Üretimden, kârdan değil. Burada hepiniz çırpınıyorsunuz, ama hepiniz küçülüyorsunuz, küçülmek zorundasınız da. Hep söylendi, söyledik de 2012 yılı hiç iyi geçmedi ama 2013'ün de kötü geçeceğini de belirttik. Ülkemizin toprakları satılıyor. Ekonominin iyi gittiği, üretimin olduğu bir yerde toprak satılır mı” diye sordu. CHP milletvekili Ali Sarıbaş, TBMM'de nakliyecilerin sorunlarını gündeme getirdiğini ve bu konuda kanun teklifleri verdiğini kaydederek “Sorunlarınızın TBMM'deki takipçisi olacağım. Çünkü ben sizlerin içinizde yetiştim, sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Bu nedenle sorunlarınızın çözümü yönünde üzerime düşen tüm görevleri yerine getireceğim ve TBMM'de de takipçisi olacağım” dedi. Sarıbaş, kooperatif üyelerinin aralarında tartışmasının yerinin kongre olduğunu, dışarıda ise birlik ve beraberlik içinde olmalarının şart olduğunu vurgularken “Fert olarak ayakta kalmanızın imkânı yoktur, ayakta kalmanın tek şartı birlik ve berberlik içinde, bütünlük içinde olmaktır” şeklinde konuştu ve kongrenin kamyoncu esnafına hayırlı uğuru olmasını diledi.

Kongre 2013 yılı Bütçe ve Çalışma Programı'nın okunarak oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Kongrede konuklara ve üyelere pilav, tatlı ve ayran ikramı yapıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum