Reklam

Finlandiya’lı Konuklar Çan’a Geldi

Finlandiya’lı Konuklar Çan’a Geldi
19 Şubat 2013 - 17:56

AB Projeleri’nden biri olan Kalevala’dan Truva’ya Yenilikler ve Kültür çalışmaları dün Çan’da başladı.

Türkiye ile Finlandiya arasında gerçekleşen proje çerçevesinde 8 okul yöneticisi, öğretmen ve 4 öğrenci dün Çan’a geldi.

Yabancı konuklar dün ilk olarak Türk proje ortakları ile birlikte Özer İlkokulu’nda düzenlenen çalışmaya katıldılar. Yabancı konuklarımızı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Okul Müdürü Sami Şen okul bahçesinde karşılayarak ‘ hoş geldiniz ’ dediler.

Çalışma toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’ın konuşmasıyla açıldı. Özkan konuşmasında “İmatra’dan kentimize gelen eğitim yöneticisi, öğretmen ve öğrenci misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Onları burada ağırlamaktan ve konuk etmekten mutlu olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Ortaklarımıza iki kez konuk olmuştuk. Gerçekten bize çok büyük bir konukseverlik gösterdiler. İlçemizde de onları aynı şekilde ağırlamak bize mutluluk verecektir. Eğitim hayat boyu devam eden bir süreç. Burada hata yapmamamız gerekiyor. Bu, erteleyemeyeceğimiz bir süreç bu aynı zamanda. Bu çalışmamızın her iki taraf adına da önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Bizim de onların tecrübelerinden yararlanacağımız şüphesizdir” dedi. Ülkemizde de son yıllarda eğitim alanında önemli atakların olduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan, bu gelişmelerden örnekler verdikten sonra “Gelecek üç yıl içersinde okul ve öğrencilerimize hem akıllı tahta hem de bilgisayar uygulamasıyla da bilişim teknolojisinin imkânlarını sunacağız. Bu, 16 milyon öğrencimizi kapsayacak. Çok hızlı bir gelişim ve değişimin yaşandığı dünyamızda bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yapılacak çok işimizin olduğunu da biliyoruz. Bu birlikteliğimizin güzel sonuçlara ulaşmasını temenni ediyorum. Sizleri aramızda görmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

Yabancı konuklar adanı konuşan eğitim yöneticisi Jussi Virsunen de “Bu toplantıya katılmak için çok bekledik, sonunda fırsatı bulduk ve şu an çok mutluyuz” dedi. Virsunen iki ülke arasındaki iklim koşullarının farklılığına değindikten sonra “Ülkenizdeki eğitimle ilgili değişimleri duymak güzel. Eminim iyi sonuçlar da alacaksınız. İki ülke olarak gelecekte gençlerimiz için çok büyük çaba sarfetmemiz gerektiğini düşünüyorum. Projemize adım olarak yeni başladık ama öğretmenlerin birbirlerinden öğrenecekleri şeyler çok önemli olacaktır. Burada paylaşım çok önemli. O nedenle bizim de Türk öğretmenlerden öğreneceğimiz çok şeyin olacağını düşünüyorum. Ayrıca kültürünüz çok ilgi çekici. Bu yüzden Kalevala ile Truva arasında bağlantı kurmak da çok güzel oldu. Ayrıca öğrencilerin de bu projeye dahil olmaları iyi oldu. Bu duygu ve düşüncelerle gelecek tartışmaları da dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından video görüntüleriyle eğitim sistemleri ve okullarımı karşılıklı olarak tanıtıldı.

Finlandiyalı konuklar öğleden sonra da Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ile çan Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen programlara katılarak Türk meslekdaşlarıyla birlikte çalıştılar.


YORUMLAR

  • 0 Yorum