Reklam

Muhtar’ın Duvarı Engel Yarattı

Muhtar’ın Duvarı Engel Yarattı
30 Ocak 2013 - 16:08

Hacılar köyünde yaşlılar ve engellilerle engelli yakınları Köy muhtarı Mustafa Yıldız’ın köy meydanında bulunan Wc’ye gidiş yolunu duvar örmek suretiyle kapatmasından yakınıyorlar.

Muhtar Yıldız’ın Wc yolunu bir süre önce işletmeye açtığı bakkal dükkânında sattığı tüpleri koymak için duvar örmek suretiyle kapattığını, zorunlu olarak merdivenleri olan yolu kullanmak zorunda kaldıklarını ileri süren engelli yakını Mustafa Türkan “Bu cami yapıldığından beri 35 yıldır bu yol çalışıyor. Burası ihtiyar ve engellilerin yoluydu. Şimdi kendi çıkarından dolayı duvarı yaptı ve burada köye maddi zarar açmaktadır, fuzuli yere. Güya engelli yolu yapacakmış. Sen var olan yolu kapat sonra da engelli yolu yapıyorum de, kim inanır buna. Yüzde 40 meyili olan yoldan engelli çıkabilir mi? Gelsin kendi çıkarsın benim torunumun tekerlekli sandalyesini de göreyim.  Sonra mevsim kış, karda buzda millet o merdivenlerden inip çıkmak zorunda mı? Muhtar köye maddi zarar açmaktadır” dedi.

Mustafa Türkan İlçe Kaymakamlığına bu konuda iki kez dilekçe verdiğini  ancak bir yanıt alamadığını da sözlerine ekledi.

Hacılar Köyü’nden engelli yurttaş Şakir Özcan da muhtarın Wc yolunu kapatması nedeniyle merdivenlerden inip çıkamadığını ve köylülerden yardım istemek zorunda kaldığını söyledi.


Haberin videosunu www.canhabertv.com adresinden izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum