Reklam

Engelliler Yararına Muhteşem Konser

Engelliler Yararına Muhteşem Konser
21 Şubat 2013 - 01:25
20 Şubat 2013 Çarşamba akşamı saat 20.00’da: Çan Belediyesi Düğün
Salonu’nda gerçekleştirilen ücretsiz musiki konserine Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu,Çan Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çan Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üst Teğmen İsmail Can, Çan Devlet Hastanesi Başhekimi H. Gürkan Çoban, Oda Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda Çan halkı katıldı.
Çan Seramik Musiki Derneği’nde Tanburi Yaşar Atalay, Klarnette Yaşar Kuşgöz ve Haşim Yanık, udiler Şahin Karademir, Vahit Güler, Ramazan Çetin, Kadir Çınar, Kanunda Ramazan Babacan, Kemanda Hamdi Kemancı, Vedat Kaya, Erdinç Dirik, Tezcan Gezer, Ritim Sazda Kenan Ceylan, Adnan Özcan yer alırken koroyu Koro Şefi ve Dernek Başkanı Halil Karadeniz yönetti.
Çan Seramik Musiki Derneği ilk olarak Hicaz Peşrev makamında Söyleyemem Derdimi Kimseye ve Aynı Çatı Altında Aşkımız Bir Yalanmış Eserlerini koro eşliğinde sergilerken, konser Sadettin Kaynak’ın seslendirdiği Enginde Yavaş Yavaş ve Yıldız Dersin’in Takvimlerden Haberin Yok Mu? Eserini seslendirmesiyle devam etti. Konser Nihavend makamından eserler ile devam ederken, Rahmi Engin “Unutturamaz Seni Hiçbir şey”, Ahmet Altıntop “Biraz Kül Biraz Duman”, Burcu İmren “Gönül” eserlerine hayat verdiler. Daha sonra Hüzzam makamında Hasan Eren “Bundan Daha Güzel Müjde mi Olur”,  Hülya Kenar “Dilimi Bağlasalar Anmasam Adını”, Segah makamında Hasan Hüseyin Çakıcı “Yalnız Benim İçin Bak Yeşil Yeşil” ve koro “Arabaya Taş Koydum” eserleri icra edildi.
Çan Seramik Musiki Derneği Sanat Konseri’nin birinci bölümü sona ererken, Öğretmenleri Habibe Dere yönetimindeki Zeynep Bodur Okyay Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi Kafkas Halk Oyunları ile sahne aldılar. Son derece başarılı bir performans sergileyen engelli öğrenciler dakikalarca ayakta alkışlandılar.
Çan Seramik Musiki Derneği Sanat Konseri’nin ikinci bölümünün başında ise Zeynep Bodur Okyay Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinden Gözde Ertuğrul’un seslendirdiği “Boş Çerçeve” şarkısı ve Yılmaz Kılınç’ın seslendirdiği “Ağı Dağı Eteğinde (Cano Cano)” şarkısı ile Avukat Necati Başar’ın seslendirdiği “Tepsi Tepsi Fındıklar” eserleri ile solistlere taş çıkarırlarken, dinleyenler tarafından uzun süre alkışlandılar.
Çan Seramik Musiki Derneği Sanat Konseri’nin ikinci bölümü, Kürdili Hicazkar makamında Esra Tirit’in seslendirdiği “Söyle Naz mı Bu Kaş Çatış” Ahmet Yılmaz’ın seslendirdiği “Hani o Bırakıp Giderken Seni” Başak Hilal İnce”’nin seslendirdiği “Duydum ki Unutmuşsun, Gözlerimin Rengini” koro eşliğinde “Elbet Bir Gün Buluşacağız” Emel Tural’ın seslendirdiği “Aşkınla Yana Yana Kül Olsa da Ocağım” eserleri seslendirilirken Sanat Konseri’nin finali bestesi ve güftesi Çan Seramik Musiki Derneği Kurucusu Rahmetli Ömer Faruk Şahin’e ait olan Muhayyer Kürdi makamında “ Hasret Akşamında Sabah Olmuyor, Sevgilim Bir Türlü Yerin Dolmuyor, Bende Bir Resmin Var Atsam Olmuyor, Gel Artık Birtanem Yüzüm Gülmüyor” adlı eseriyle son buldu. Konser sonunda Çan Kaymakamı Yakup Tat Çözelti Derneği adına Çan Seramik Musiki Derneği’ne teşekkür plaketi takdim etti.
Çözelti Derneği yetkilileri “okul bünyesinde mevcut bulunan yemekhanenin daha güzel, estetik, hijyenik ve rantabl hale getirilmesi için ve Zeynep Bodur Okyay Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerine destek olmak için yapılan organizasyon amacına ulaştı. Özel Sektör, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız ile İlçe Esnafımızın maddi destekleriyle finansman sağlandı. Bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen tüm Çan halkına sonsuz minnet şükranlarımızı arz edip, Özellikle Çan Seramik Musiki Derneği’ne katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize maddi ve manevi anlamda desteklerimiz devam edecektir.” dediler.




































YORUMLAR

  • 0 Yorum