Reklam

El Sanatları Atölyesi’nden KUZU’ ya Ziyaret

El Sanatları Atölyesi’nden KUZU’ ya Ziyaret
29 Ocak 2013 - 12:42

Çan Belediyesi El Sanatları Atölyesi hocası Yasemin GÜRSES ve de bu seneki kursiyerlerden oluşan bir ekip Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Kursiyerler Çan’da böyle bir kursun açılmasından dolayı Başkan KUZU’ya içtenlikle teşekkürlerini sunduklarını belirterek, çiçek takdiminde bulundular.

Başkan KUZU kursiyerlere tarafına gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bizler sanata ve de sanatçıya çok değer veriyor, sanatın insanlığın evrensel bir değeri olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu ilkemiz doğrultusunda da 2 yıl önce el sanatları atölyemizi hizmete sunduk. Atölyemiz bünyesinde çeşitli branşlarda kurslar yer alıyor bunlardan biri olan ebru ile Çan, ilk defa bu sanat ile tanıştı ve siz bayanlardan da oldukça rağbet gördü. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında, geçen seneki kursiyerlerin yapmış olduğu çalışmalardan oluşan bir sergi düzenlenmişti. Ben oradaki çalışmaları gördüğümde dedim ki; Çanlı hanımları gerçekten tebrik etmek gerek, sergide birbirinden güzel ve farklı branşlarda çok güzel ürünler vardı. Bu sene de yine sizlerin düzenleyecek olduğunuz sergide de çok güzel çalışmalar göreceğime eminim.”

Çanlı hanımların hem sosyal aktivite anlamında vakitlerini geçirebildikleri hem de sanat alanında profesyonel olarak dersler alıp, eğlenerek öğrendikleri bir merkez oluşturdukları için Çan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU’ya teşekkür eden kursiyerler, bu kursların devam etmesi gerekliliğine dikkati çekerek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Çan Belediyesi’nin özellikle Çanlı hanımlara sosyal alanda sunmuş olduğu hizmetlerden biri olan El Sanatları Atölyesi, hanımlardan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Her yıl seramik, ebru, ahşap boyama başta olmak üzere çeşitli branşlarda açılan kurslardan ise onlarca kişi faydalanıyor. Aynı zamanda bu kurslardan yaz döneminde de farklı yaş gruplarında çocuklar faydalanabiliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum