Reklam

“Arı Sütü ve Arı Yetiştiriciliği” Paneli Yapıldı

“Arı Sütü ve Arı Yetiştiriciliği” Paneli Yapıldı
30 Ocak 2013 - 21:36

75 üyesi bulunan Bal Üreticileri Birliği’nin gerçekleştirdiği panele konuşmacı olarak katılan İzmir Melemen Tarımsal Araştırma Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca arı sütü, arı yetiştiriciliği, ana arı yetiştiriciliği hakkındaki deneyimlerini Çanakkale bölgesinden gelen arı yetiştiricileri ile paylaştı.

Panele Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Kahveci, Bal Üreticileri Birliği Başkanı Rıdvan Gündüz, bölge ilçelerden ve Çan’dan Birlik üyeleri katıldı.

Panel açılışı gerçekleştirilen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı ardından sahneye çıkan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Rıdvan Gündüz “Bildiğiniz gibi plakalarımızı Çanakkale Arı Üreticileri Birliği’nden alıyorduk. Şu an yeni düzenleme ile artık merkez birliğimizden plakalarımızı temin edebileceğiz. 4 Şubat Pazartesi günü Çan Belediyesi Meclis Salonu’nda kongremiz var. Tüm arkadaşlarımızı genel kurulumuza bekliyoruz. Bu seminere katılarak bizlere destek veren sayın Kaymakamımız Yakup Tat’a, her türlü isteğimizde bizlere destek olan Belediye Başkanımız Abdurrahman Kuzu’ya, İlçe Tarım Müdürümüze ve talebimizi geri çevirmeyen Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca’ya teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

Çan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Kahveci ise yaptığı konuşmada “Arıcılık bilinçli yapılması halinde kazançlı ve zevkli bir uğraştır. Eskilerimiz Arıcılık baldan tatlıdır derler. Arıcılıktan yüksek verim alınabilmesi için arıcıların yeterli arıcılık bilgisine, ve bunları uygulama becerisine sahip olmak şarttır. Bal arısının bal dışındaki ürünlerinden yararlanma düzeyi arttıkça günümüzde arıcılık, tarımsal ve ekonomik olarak önemli bir düzeyde olan bir sektör halini alır. İlimizin doğasıyla güzel bir potansiyele sahip olması ve son yıllarda 9 bin kovan polenin üstünde varlığımızla ilçemiz arıcılıkta önemli bir yere sahiptir. Bunu yanında arı yetiştiriciliği kurslarımız teknik arıcılık bilgi açığının kapanması için hızla devam etmektedir. Ve yapılacak olan bu panel bizler için büyük önem arz etmektedir. Ben de katkılarından dolayı Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Bal Üreticileri Birliği’ne ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çan Kaymakamı Yakup Tat ise Yaptığı konuşmada “ben buraya gelirken şunu düşünüyordum. Her türlü üretimde olduğu gibi bu işte de organize olmak çok önemlidir. Birincisi budur. İkincisi ise kurumsallaşmak çok önemlidir. Daha sonra ise markalaşabilmek gelir. Ama gördüm ki sizler bal değil artık arı sütü, ana arı üretimi aşamasına gelmişsiniz. Siz bu evrelerin hepsini hatmetmişsiniz. Bize düşen sayın hocamızın bu konudaki engin tecrübelerini dinlemek, bu işi ilçemizde daha da ileri götürmektir. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese, bu salonu hizmetimize sunan Belediye Başkanına, bu paneli organize eden birlik başkanına, İlçe Tarım Müdürüne ve bizi bugün değerli bilgileriyle aydınlatacak olan hocamıza çok teşekkür ediyorum ve panelimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum