Reklam

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
10 Ocak 2013 - 12:33

Değerli meslektaşlarımın ve emektar gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.


                                       Çan Medya Grubu Adına Yön. Krl. Bşk.

                                                        Sadettin ARSLAN

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İlçemizde basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Demokrasinin önemli unsurlarından, toplumun vazgeçilmez kurumlarından olan basın, üstlendiği görevle toplumu aydınlatma ve bilgilendirme adına çok yararlı hizmetler gerçekleştirmektedir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri esas alarak vatandaşlarımızı doğru ve tarafsız haber alabilme ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarımız, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine büyük katkılar sağlamaktadır. Basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğünün en büyük göstergelerinden biridir.

Ulusal basınımızın yanında ilçemiz ve bölgemizde yaşanan olaylar ve gelişmelerden bizlerin haberdar olmasını sağlayan, aynı zamanda da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtan her zaman el ele ve gönül gönüle çalıştığımız yerel basınımızın değerli çalışanları, her koşulda ve her şartta sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına gecelerini gündüzlerine katmak suretiyle, yüreklerini ve emeklerini ortaya koyarak başarı ile görev yapmaktadırlar. Bizler yerel basınımızı her zaman en önemli haber kaynağımız olarak gördük ve bundan sonra da görmeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile ilçemizde ve ülkemizin çeşitli yerlerinde ulusal ve yerel, yazılı ve görsel basın kuruluşlarında büyük özverilerle tarafsız ve ilkeli gazetecilik anlayışıyla halkı bilgilendirmek amacıyla görevlerini yapmaya çalışan değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor,  başarı ve esenlik temennilerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                            Çan Belediye Başkanı

                                              Abdurrahman KUZU

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Değerli Basın Mensuplarımız, 

Gazetecilik mesleği, vatandaşlarımızın doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın arttırılması yolunda çok önemli bir kamusal görevin ifa edilmesidir.

Demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi olan basın, aynı zamanda kamu menfaatlerinin de göz önünde bulundurulması gereken, kamu adına denetim ve otokontrol gibi kavramların ülkemizde gelişmesine öncülük eden oldukça önemli bir meslektir. 

Değerli basın mensuplarımız, ülkemizin her karış toprağında, gerek yerelde gerekse ulusal anlamda toplumun doğru bilgilendirilmesi için çalışmaktadırlar. Mesleki olarak yaşadıkları tüm zorluklara rağmen, doğrunun peşinde gitmekten ve değerli vatandaşlarımızın doğru bir şekilde haberlere ulaşmasını sağlamaktan vazgeçmeden, tüm özverileriyle çalışmaktadırlar.

Bizler de değerli basın mensuplarımızla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içerisinde her zaman aynı yolda yürüyerek, Çanakkale’mize hizmet etme çabası içerisindeyiz. Bu yolda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliriz.

Bu vesileyle değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimizle kutlar, selam ve saygılarımızı sunarız.


İsmail KAŞDEMİR   AK Parti Çanakkale Milletvekili - Mehmet DANİŞ     AK Parti Çanakkale Milletvekili

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halkın sağlıklı bilgi alma hakkini kullanabilmesi ve kamuoyu adına denetim için her türlü fedakârlığa göğüs geren  basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlarız…


 


Kuzey Biga Madencilik

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 Ocak Gazeteciler Gününüzü Kutlarım.

                                                 CHP Çan İlçe Başkanı

                                                         İmalettin Meriç

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Çok sesli bir basın, mensubu olduğu toplumların demokratikleşme ve şeffaflaşmasında katalizör görevi üstlenir. Halka bilgi ve haber akışını sağlayan, toplumun taleplerini, oluşan kamuoyu vasıtasıyla icra makamlarına yansıtan basın kurumlarımız ve bu kurumlarımızın mensubu olan gazetecilerdir. Her türlü badirelere ve tehlikelere rağmen gecelerini gündüzlerine katarak ve hatta kendi aile yaşantılarından fedakârlıkta bulunarak ehemmiyetli bir vazifeyi üstlenmekle beraber halk ile icra makamları arasında köprü görevi görmektedirler. Basını toplumun gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dilidir. Bu nedenle tüm güçlüklere karşın özveriyle görevini yerine getiren basın çalışanlarının 10 Ocak çalışan gazeteciler günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim"

                                                       Kepez Belediye Başkanı

                                                            Ömer Faruk Mutan

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir meslektir

“Basının görevi, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmak, vatandaşın da en doğal hakkı zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almaktır. Fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği sağlamak toplum olarak hepimizin görevidir. Bu vesileyle görevleri başında hayatını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor; ülkemizde, ilimizde ve ilçelerimizde, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getiren sahibinden, muhabirine, yazı işleri müdüründen baskı ustasına kadar tüm basın çalışanlarının gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılı çalışmalar diliyorum”

 

                                                                    İl Genel Meclis Başkanı

                                                                           Ali Rıza TEKİN

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


YORUMLAR

  • 0 Yorum