Reklam

2015 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı.

2015 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı.
06 Ocak 2015 - 21:10

Çan Belediyesi 2015 yılının ilk Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Çan Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü Meclis toplantısında, İmar Komisyonundan havale edilen,İlçenin Karşıyaka Mahallesinde 18-l-III İmar Paftasında Plan değişikliği yapılması teklifinin görüşülerek karara bağlanması.Oy çokluğu ile kabul edildi.
 İmar Komisyonundan havale edilen,İlçenin Karşıyaka Mahalesinde 274 ada,18-L-II İmar Paftasında Plan tadilatı yapılması teklifinin görüşülerek karara bağlanması.Oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının 3. Maddesinde İmar Komisyonundan havale edilen,İlçenin Kulfal Köyü Havutlar Mevkii H 17C-25C Pastasında 1/5000 ölçekli yerde bulun Termik Santral yapımında kullanılacak sahanın Plan yapılması teklifi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Meclis üyeleri arasından denetim komisyonuna, gizli oyla 5 üye seçilmesi teklifi ise meclis üyelerinin önerdiği isimler doğrultusunda gerçekleşti.Denetim komisyonuna Ak Partiden Hüseyin Yıldırım, Mehmet Sedef, Salih Kahraman, Şevki Demir, MHP'den de N. Muhittin Çöllü seçilirken, Gerektiğinde denetim komisyonu tarafından ihtiyaç duyulduğunda, çalıştırılacak kurumumuz dışındaki kamu kuruluşları personeli veya uzman kişilere ödenecek ücretin görüşülerek karara bağlanması.Oy çokluğu ile kabul edildi.
6. madde: Belediye Meclis toplantı günü ve saati ile tatil ayının belirlenmesi teklifinin görüşüldü 2014 yılında uygulamada olan meclisin her ayın Salı günü 18.30'da toplanması agustos ayında da 1 ay tatil yapılması kararlaştırıldı. Yapılan oylamada bu madde oy çoğunluyla kabul edildi.7. Maddede bulunan Başkan ve Üyelerce Teklif olunacak konuların görüşülerek karara bağlanması. Oy çokluğu ile kabul edilirken Başkanın önergesi olan
 Mülkiyeti Çan Belediyesi'ne ait Atatürk Caddesindeki Belediye iş merkezi B blokta bulunan ve kullanım hakkı Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilen binanın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yaptırılan kontrollerinde binanın deprem yönetmeliğine dayanıksız raporu çıkmasıyla binanın Kredi Yurtlar kurumuna tahsisi kaldırılarak yıkım kararı alındı. Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, “ İlçenin Fatih Mahallesinde alt yapının sona erdiğini üst yapı çalışmalarınında devam etiğini Seramik mahallesinde de alt yapı çalışmalarının devamından sonra ilçe merkezi ne bahar aylarında girileceğini akabinde de Karşıyaka Mahallesi Sanayi bölgesi ve ilçenin yeni imara açılan yerlerinde çalışmalar devam edecek” dedi.









YORUMLAR

  • 0 Yorum