Reklam

353 BİNDEN FAZLA EMEKLİ İNDİRİMLİ SEYAHAT ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 353 binden fazla emeklinin demiryolu, şehirlerarası otobüsler ve havayolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan ettiğini hatırlatarak, emeklilerin refah düzeyini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

353 BİNDEN FAZLA EMEKLİ İNDİRİMLİ SEYAHAT ETTİ
18 Temmuz 2024 - 12:52
Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı, bölgesel ve anahat tren biletlerinde yüzde 10 emekli indiriminden faydalanan vatandaşların sayısının 98 bin 200’e ulaştığını belirtti. Şehirlerarası otobüs kullanarak seyahat eden 250 binden fazla emeklinin ise yüzde 20 indirimden yararlandığını ifade etti. Havayolunda ise yurt içi ve yurt dışı indirimli uçuşlardan 5 bin 145 emeklinin faydalandığını bildiren Bakan Uraloğlu, toplamda 353 binden fazla emeklinin tren, otobüs ve uçak gibi ulaşım hizmetlerinden indirimli bilet kullandığını açıkladı.
Bakan Uraloğlu, ekonomik ve konforlu ulaşımın önemine değinerek, 1 Nisan itibarıyla yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim kampanyasının başladığını ve bu kampanyadan bugüne kadar 98 bin 200 kişinin faydalandığını belirtti. Yaz mevsimi nedeniyle seyahat hareketliliğinin arttığına dikkat çeken Uraloğlu, yaşa bakılmaksızın emeklilere sağlanan bu indirim uygulamasının ilgi gördüğünü kaydetti.
Şehirlerarası otobüsle seyahat eden emeklilere de yüzde 20 indirim imkanı tanıdıklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, bu düzenlemenin 31 Mayıs tarihinden beri 250 binden fazla emeklinin yararına olduğunu ifade etti. Ayrıca, PTT aracılığıyla başlatılan kargo gönderiminde de emeklilere yüzde 20 indirim kampanyasının büyük ilgi gördüğünü belirten Uraloğlu, kampanyadan bugüne kadar 8 bin 173 vatandaşın 10 bin 642 adet kargo gönderiminde bulunduğunu açıkladı.
Bakan Uraloğlu, sosyal destek hizmetleri ve refah düzeyini artırıcı düzenlemelerle emeklilere yönelik katkı sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı

YORUMLAR

  • 0 Yorum