Reklam

AK Parti Çan İlçe Teşkilatından Bilgilendirme Toplantısı

AK Parti Çan İlçe Teşkilatından Bilgilendirme Toplantısı
03 Mart 2017 - 15:44

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çan İlçe Başkanlığı tarafından “Halk Oylaması Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Çan Belediyesi Termal Oteli´nde düzenlenen toplantıya AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan İlçe Başkanı Murat Okan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Ünsal Dirlik ve Halil İbrahim Demir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Birsen Dirlik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Kopuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları, Muhtarlar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan, teşkilat olarak referanduma hazır olduklarını söyledi. Okan, “ Malumunuz 16 Nisanda yapılacak olan ülkemiz için çok önemli referandum sürecine girdik. Hem sizleri bilgilendirmek hem de referandum çalışmalarımıza start vermek için düzenlediğimiz toplantımıza hoş geldiniz. Güçlü Türkiye yolunda son viraj olarak gördüğümüz bu süreci inşallah teşkilat olarak daha da çok çalışarak hedefimize ulaşmak için gayret göstereceğiz. Biz seferden masulüz zafer Allah´ın. Bu Ak Partinin meselesi değil. Bu güven oylaması değil, bu Türkiye´nin meselesi, milletimizin meselesi. Daha istikrarlı, hükümet krizlerinin yaşanmayacağı güçlü demokratik bir model. Daha güçlü demokrasi, daha güçlü bir Türkiye için evet diyoruz. Biz önce Allah´a sonra halkımıza güveniyoruz. Halkımızın verdiği karar baş tacı. Evet diyende hayır diyende bizim vatandaşımız. Seçim çalışmalarımızda rabbim bizlere güç kuvvet versin. Birliğimizi daim kılsın. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" dedi.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu da yaptığı konuşmada; "16 Nisan´da yapılacak olan bir seçim değil Ak Parti´nin seçimi de değil. 16 Nisan´da oylanacak olan devletin yönetim sistemi olacaktır. Meclisteki anayasa maddelerinin oylamasını biliyorsunuz. Burada CHP ne dedi istemiyoruz dedi. Neyi istemiyoruz dedi. Bu anayasanın millete gitmesini istemiyoruz dedi. Millete sorulmasın dedi. Şimdi bakıyoruz ne diyorlar. Biz bu millete güveniyoruz diyorlar. Bu yaman bir çelişki değil mi? Bu değişikliği bizim vatandaşa mahallede kahvede, günde her kesin doğru anlatabilmesi lazım. Bir şeye hayır demek çok kolaydır. Evet demenin sağlam delilleri vardır sağlam dayanakları vardır. Niye evet diyoruz. Bunu çok güzel bir şekilde hem Ak Parti hem de MHP güzel bir şekilde açıklıyor. Ben inanıyorum ki 16 Nisan da Allah´ın izniyle şuana kadar olduğu gibi yine bu millet doğru olanı düşünüp evet diyecektir. Bu sistem bugün konuşulan bir şey değil yıllardır bu ülkede rahmetli Özal, Erbakan Hoca, Türkeş, Demirel hep konuştu. Bu hep konuşulan bir sistemdi. Ama Allah´a şükürler olsun bu Ak Parti ve MHP ile beraber bu döneme nasip oldu. Bize düşen Ak Parti olarak, milleti seven insanlar olarak 16 Nisan´a kadar gece gündüz çalışıp bu sistemi anlatmaktır" dedi.

Belediye Başkanı Kuzu´nun ardından Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de yapılacak olan anayasa değişiklikleriyle ilgili bir konuşma yaptı.

Daha sonra AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından görevlendirilen hukukçu Avukat Kaan Tonka anayasa değişiklikleri ile ilgili bilgiler anlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum