Reklam

AK PARTİ ÇAN SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILDI

AK PARTİ ÇAN SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILDI
27 Mart 2017 - 14:23

Programa Ak Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Ak Parti ilçe Başkanı Murat Okan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Birsen Dirlik ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Programda açılış konuşmasını Ak Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan yaptı. Okan konuşmasında; “ 16 Nisanda yapılacak olan ülkemiz için çok önemli referandum sürecine girdik.

Demokratikleşme noktasında son viraj olarak gördüğümüz ve artık hükümet krizlerinin son bulacağı yeni sistem için 18 maddelik anayasa değişikliği referandumunda ülkemiz için en iyi sonucun çıkacağına yürekten inanıyorum. Biz halkımıza güveniyoruz. Çıkacak sonuç baş tacımızdır. Evet diyende hayır diyende bizim vatandaşımız.

Ancak neden evet dememiz gerektiğini bir kaç cümleyle sizlerle paylaşmak istiyorum. Cumhuriyetimiz kurulduğundan bugüne yani 94 yılda 65 hükümet kurulmuş. Hükümetlerin ortalama ömrü 17 ay olmuş. Ülkemiz, darbeler, ekonomik krizler atlatarak bugünlere gelmiş. Artık ülkemizde hükümet krizleri yaşanmasın. Cumhurbaşkanı başbakan kavgaları olmasın diye hep birlikte evet diyoruz.Seçim hükümetleri, geçici hükümetler ve koalisyon pazarlıkları son bulsun. Halkımızın seçtikleri beş yıl kesintisiz, kavgasız görevlerini yapabilsinler diye evet diyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu´da yaptığı konuşmada; “ Hayır için çalışan CHP gittikleri yerlerde maddelerin anlatılması yerine maalesef yalan üzerinden siyaset yapıyorlar. Mesela diktatör geliyor yalanı. Şöyle bir diktatör düşünün. Yüzde 51 oy alması lazım ve kendinin yargılanma yolunu açması lazım ve mevcut sistemde diktatörse bu sistem değişsin diye halkın önüne sandık koyması lazım. Böyle bir diktatör olur mu?

Birde Cumhuriyet rejimi elden gidiyor yalanları var. Değişen maddeler arasında Cumhuriyet rejiminin değişmesi var mı? Yok!

Bu referandumda kimler hayır diyor. PKK hayır diyor. PYD, FETÖ, İsviçre, Hollanda, Almanya hayır diyor. Bu ülkenin gelişmesini istemeyen yedi düvel hayır diyor. İşte biz bu yüzden buna hayır demeyiz.

Biz bu gelişime, ülkenin büyümesine inşallah 16 Nisan da evet diyeceğiz. Ve bu ülke büyümeye ve gelişmeye devam edecek. Onun için ben CHP´li ağabeylerimizden de, ablalarımızdan da oy istiyorum. Çünkü o cephenin yanında olmaz onlar. Buna inanıyorum.” dedi.

Başkan Kuzu´nun ardından kürsüye gelen İl Başkanı Yeşim Karadağ, “16 Nisan´ın o veya bu parti meselesi olmadığını ifade eden Karadağ 16 Nisan Memleket meselesidir”

Menderes Parkı´nda halka hitap eden Turan muhalefet tarafından eleştirilen anayasa değişikliği paketinde yer alan maddeler hakkında bilgi verdi.

Turan " Güçlü bir Türkiye olsun istemiyorlar. Onun için Avrupa´dan çatlak sesler çıkıyor. Demokrasinin güçlenmesi için evet diyoruz. Köylere yatırımlar üç kat arttı. Daha güçlü hizmet etmek için sizlerin desteğini bekliyoruz. Bu bir memleket meselesi! Bize diyorlar ki 600 milletvekili israf. Peki, CHP Genel Başkanına soruyorum. Vekilin milyonluk faturası israf değil mi? Ayrıca elimize belgeleri aldık. CHP 3 Grup Başkanvekiliyle 600 milletvekili olması için teklifte bulunmuş. Bunlar samimi yaklaşımlar değil" dedi.

Turan, “Tutturmuşlar bir fesih yetkisi var, diktatörlük geliyor. Hangi diktatörün karşılıklı fesih yetkisi ve görev süresi var? Yeni sistemde Cumhurbaşkanı, meclisi fesih ettiği zaman kendini de fesih etmek zorunda kalıyor. 5+5 yıl süresi var. Bunlar anayasa değişikliğini okumuyorlar. Milleti kandırabileceklerine inanıyorlar” diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde yaşanan siyasi krizlere değinen Turan, “Bu ülke son 15 yıldır istikrarla, kısa zamanda tamamlanan projelerle tanıştı. Geçmiş dönemlere dönüp bir bakın. Tarihimiz siyasi krizlerden dolayı görevi biten hükümetlerle dolu. Bu ülke koalisyonlar ve siyasi krizlerden çok zarar gördü. İnsanlar maddi manevi kayıplar yaşadı. Bir gece batan bankalar, iflas eden esnaflar gördük. Bunlara son vermek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hayata geçirmek istiyoruz, sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

15 Temmuz´da bu milletin liderine sahip çıktığını hatırlatan Turan, “Madem bu millet Tayyip Erdoğan´a güvendi, liderinin arkasında durdu, Tayyip Erdoğan bugün var, yarın yok, AK Parti bugün var, yarın yok. Biz tekrar eskisi gibi, menderes kavgalarına, darbe girişimlerine, Özal - Demirel, Sezer - Erdoğan kavgalarına dönmek istemiyoruz. Öyle bir sistem olsun ki; Bu sistem, şahıslara bağlı olmasın. Kim olursa olsun başta, yüzde 50´den fazla oy alsın, hak etsin, ter döksün, öyle iş başına gelsin. Halkın ne olduğunu bilsin. Yüzde 50´den fazla oy alsın ve ondan sonra iş başına gelsin. Öyle olunca, ne darbeci yan bakabilsin, ne Almanya bakabilsin ne de başka bir şey olsun. Derdimiz o. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki; ‘AK Parti 15 senedir iktidarda. Ne istedi de yapamadı´ diyor. Ben itiraf ediyorum. Ben grup başkanvekiliyim. Her kanunu geçirebiliyoruz. Her atamayı yapabiliyoruz. Şu anki sistem AK Parti için iyi bir sistem. Bizim işimize geliyor. Ama bugün Tayyip Bey gider, AK Parti güçten düşer, biz tekrar 6 aylık, 1 yıllık koalisyonlar istemiyoruz. Güçlü olsun, yönetim istikrarlı olsun istiyoruz. Bu yeni paket, referandum AK Parti´ye lazım değil. Ama Türkiye´ye lazım. AK Partili yılları çıkarın, unutun. Hatırlıyor musunuz koalisyonların 6 ay, 1 sene sürdüğünü? Şu an bizim hükümetimiz kaçıncı hükümet? 65. Hükümet. 90 yıllık tarihimiz, 65. Hükümet. Bu ne demek? 1,5 yılda bir hükümet değişmiş demek. 65 hükümetin 35 tanesi 1 yılın altında sürmüş. Bugün bir bakkal açsanız, hesabı, kitabı, borcu senedi, toparlayabilir misiniz? Muhtar olsun, 1 yılda kaymakamlık nerede, belediye nerede. Mühür basmadan muhtarlık biter. AK Parti´nin güçlü olması, Tayyip Erdoğan´la Binali Yıldırım´ın uyumlu olmasından kaynaklı. Bize lazım değil bu sistem. Diyelim ki bu referandumu yapmadık. Sorun yok. Biz devam ederiz hayatımıza. Ama senin yaşadığın sıkıntıyı, torunun da yaşayacak. Demirel´le Özal kavga etmedi mi? Özal´la Mesut Yılmaz kavga etmedi mi? Hatta çok mülayim olan Yıldırım Akbulut kavga etmedi mi? Ecevit´le Sezer kavga etmedi mi? Hangi dönemde Cumhurbaşkanı ile Başbakan kavga etmedi? Çünkü bu sistem, kavga üreten bir sistem. Şimdi diyoruz ki, AK Parti´den sonra da, Tayyip Erdoğan´dan sonra kim gelirse gelsin. Ama yüzde 50´den fazla oy alsın. Halkına sırtına dayasın, kimseyle problem yaşamadan işini yapsın. Bu değişiklik, milletimizin geleceğinden duyduğumuz endişedendir. Ama bu dert ülkenin derdi. O yüzden tekrar bu tablolar yaşanmasın diye 17 Nisan sabahı güçlü hükümetlerin kurulacağı bir ülkeye merhaba diyeceğiz, buna inanıyoruz, sizlere güveniyoruz” dedi.

Seçim bürosu açılışı için kurdele kesen Turan hemşerileriyle vedalaşarak ilçeden ayrıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum