Reklam

AKÇANSA FAVÖK DEĞERİNİ % 20 ARTIRARAK 90 MİLYON TL'YE YÜKSELTTİ

Akçansa, 2020 yılının ikinci çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirket, 2020 yılının ikinci çeyreğinde 4 kıtaya gerçekleştirdiği ihracatla FAVÖK değerini 90 milyon TL’ye yükseltti. Şirketin aynı dönem için net karı ise 33.5 milyon TL oldu.

 AKÇANSA FAVÖK DEĞERİNİ % 20 ARTIRARAK 90 MİLYON TL'YE YÜKSELTTİ
12 Ağustos 2020 - 14:00
Sabancı Holding ve Heidelberg Cement ortak kuruluşu, Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2020 yılının ikinci çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin ilk yarıyılda satış geliri 840 milyon TL olarak gerçekleşti.
Pandeminin etkili olduğu ikinci çeyrek dönemde,Akçansa’nın4 kıtaya gerçekleştirdiği üstün ihracat performansına, uyguladığı sıkı mali disiplin politikasının da eklenmesiyle geçen yıl aynı dönemde 75 milyon TL olan FAVÖK değeri, bu yıl %20 artarak 90 milyon TL’ye yükseldi. Aynı dönemde yüzde 15,4 olan FAVÖK marjı, bu yılın aynı döneminde yüzde 19,8’e ulaştı.
Şirketin geçen yıl aynı dönemde 5,9 milyon TL olan net karı ise33,5 milyon TL olarak gerçekleşti.
Umut Zenar: “Akçansa,haziran ayında Türkiye çimento endüstrisinin tarihi olarak en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı. ”
Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, finansal sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Akçansa olarak ihracattaki gücümüz ve etkin liman yönetimimiz sayesinde pandemi döneminde 3 fabrika ve 4 limandan, 4 kıtaya ihracat gerçekleştirdik ve haziran ayında Türkiye çimento endüstrisinin tarihi olarak en yüksek aylık ihracat rakamına ulaşarak önemli bir başarıyı daha hanemize yazdırdık. İhracatımızda önemli payı olan Çanakkale Fabrikamızın bu dönemde aldığı ‘Uluslararası Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi’ de şirketimizin yurtdışındaki müşterilerinin algısını pozitif yönde artırdı. Buna ek olarak, uyguladığımız sıkı mali disiplin politikamız sonucunda pandemi döneminde genel yönetim giderlerimizi yüzde 11, satış ve pazarlama giderlerimizi ise yüzde 43 oranında azaltırken, FAVÖK marjımızı yüzde 19.8 seviyesine çıkardık. Dünyanın zorlu bir sınavdan geçtiği böyle bir dönemde, büyük özveriyle görev yaparak üretimin aralıksız devam etmesini sağlayan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Genel Müdür Zenar, “2020 yılının sonunda da “4 limandan 4 kıtaya 4 milyon ton ihracat” hedefi ile sektörümüze ve ülkemize katma değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.
DÜŞÜK KARBONLU GELECEK İÇİN VERİMLİLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖN PLANDA
İklim değişikliğiyle mücadelenin Akçansa’nın sürdürülebilirlik öncelikleri arasında önemli yer tuttuğunu vurgulayan Zenar, “İklim değişikliği konusunda çözüm odaklı bir strateji izliyoruz. Bu doğrultuda enerji verimliliği, emisyon azaltımı gibi etki azaltıcı uygulamaların yanı sıra alternatif yakıt ve hammadde kullanımı gibi hem çevresel hem de ekonomik anlamda etkin çözümleri hayata geçiriyoruz. Fabrikalarımızda alternatif yakıt kullanımımızı%7 olan sektör ortalamasının oldukça üzerinde bir oran olan  %20 seviyesine çıkarmayı başardık, önümüzdeki dönemde bu kapsamdaki yatırımlarımıza aralıksız devam edeceğiz.” dedi.
HAZIR BETONDA İLK ÇEVRESEL ÜRÜN BEYANI’NI AKÇANSA ALDI
Akçansa’nın, uzun soluklu Ar-Ge çalışmalarının sonucunda pazara düşük CO2 emisyonuna sahip ve çevresel etkilere karşı dayanıklı ürünler sunduğunu belirten Umut Zenar, son olarak hazır beton ürünleri için, Global Cement and Concrete  Association (Global Çimento ve Hazır Beton Birliği) tarafından yürütülen çevresel ürün beyan sürecini şeffaf ve sorumlu yönetim anlayışıyla tamamlayan Türkiye’deki ilk şirket olduklarını sözlerine ekledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum