Reklam

Başkan KUZU Öğretmenler Gününde Öğretmenleri Ağırladı

Başkan KUZU Öğretmenler Gününde Öğretmenleri Ağırladı
26 Kasım 2015 - 12:18

     Bir ülkenin en büyük gücü, imanlı ve inançlı evlatlarıdır. Ülkemizin en büyük zenginliklerinden biri de genç nüfusa sahip olmamızdır. Gençliğe sahip olan ülkeler de geleceklerinden emin olurlar. Asrın fen ve teknolojik bilimleriyle donatılmış, ahlak ve maneviyat sahibi gençler, yeniden büyük Türkiye´nin inşasında en önemli gücümüzdür. İşte bu gücün en temel inşasında görev alan öğretmenlerimiz için Çan Belediye Başkanı Sayın KUZU 24 Kasım Öğretmenler Günü´nde öğretmenlerimiz için özel bir davet verdi. İlçe merkezi, belde ve köylerde görev yapan tüm öğretmenlerimizin davet edildiği programda, öğretmenlerimiz bir kez daha kendilerini ayrıcalıklı hissettiler.

     Öğretmenlere özel düzenlenen yemek 24 Kasım Salı akşamı Çan Belediyesi Termal Otel´de gerçekleştirildi. Çan İlçe Kaymakamı Nurettin KAKİLLİOĞLU ve kendisi de bir öğretmen olan eşi, ev sahibi olarak Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman KUZU ve yine öğretmen olan eşi, Milli Eğitim Müdürü İbrahim BAL ile çok sayıda öğretmenlerin katıldığı programda, konuklara hoş geldiniz diyen ve öncelikle onların öğretmenler gününü kutlayan Başkan KUZU sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle davetimize katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siz öğretmenlerimizin karşısında, öğretmenlik mesleğinin önemine, değerine ayrıca değinmek yersiz olacak ki zaten sizler yaptığınız mesleğin değerinin bilincindesiniz. Biliyorsunuz ki ben de bir öğretmenim dolayısıyla; eğitimin, öğretmenin, öğrenmenin değerini elbette biliyoruz. Bu akşam asıl amacımız burada sizlerle birlikte olup hoşça vakit geçirmek. Sizler, geleceği şekillendiren bireyler olarak zaten önemlisiniz, değerlisiniz. Kıymetli bir öğretmenimizin de dediği gibi, şöhret ve servet vaat etmeyen bir meslektir öğretmenlik. Elbette öyle zarif, öyle ayrı bir meslek ki öğretmenlik, aşkla ve belli bir idealle yapılan tek meslek. Güzel tarafıysa, insanlık tarihine de bakıldığın da hiçbir zaman önemini yitirmeyen nadide bir iş sizlerin yaptığı. Bazı dönemlerde çağın gerekliliğine binaen bazı meslek grupları öne çıkar ve popüler olur, bazense önemini yitirebilir. Ancak öğretmenlik denildiğinde, insanlık tarihi kadar eski ve aynı zamanda peygamber mesleğidir de. Yani sizler çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Bu anlamda ben hepinizi kutluyorum ve bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca ben de bir öğretmen olduğum için sizlerle birlikte olmak daha da ayrıcalıklı. Bu sebeple bizlere okullardan, okul idarecilerinden gelen talepleri, bir yerel yönetici olarak, bir öğretmen olarak hayır demiyoruz elimizden geldiğince. Elbette bu bir lütuf değil. Bu, okulların, öğretmenlerin, öğrencilerin hakkı. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu şekilde devam edecek. Tekrar gününüz kutlu olsun, bundan sonraki hayatınız keyifli ve huzurlu olsun.” diyen Başkan KUZU hemen ardından tüm masaları tek tek ziyaret ederek, her bir öğretmene çiçek takdim etti.

     Ziyafetin, karşılamanın ve her şeyden önemlisi, kendilerine bu denli özen gösteren ve böylesi anlamlı bir günde kendilerine özel bir program hazırlanmasından ötürü memnuniyetlerini dile getiren öğretmenler, Başkan KUZU´ya teşekkür ederek, kendilerine de başarı dileklerinde bulundular.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum