Reklam

BAŞKAN ÜZEN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Ticaret Borsası’nda bir kahvaltılı etkinlik düzenlendi.

08 Ocak 2021 - 14:09
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, basın mensupları ile bir araya gelerek,  gündeme ilişkin istişarelerde bulundu. Birlikte yapılan kahvaltının ardından, konferans salonunda, Başkan Üzen, 2020 yılındaki çalışmalar hakkında basına bilgilendirmede bulundu.
Başkan Üzen yaptığı değerlendirmede; " Bugün burada 2020 yılı faaliyetlerimizin değerlendirilmesinin yanı sıra sizler için çok önemli bir gün olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir aradayız.
Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik ve kişilik haklara saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden siz değerli gazetecilerimiz, vatandaşımızın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletimizin vicdanına ses olmaktasınız.İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdığınız konularla katkı sağlayan, yaptığınız görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden siz değerli basın çalışanlarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlar, ebediyete intikal eden duayen gazetecilerimiz Yaşar Türe, Turhan Narler, Orhan Mutay, Cemal Oral gibi çok değerli basın emekçilerini rahmetle anarım.
Unuttuğumuz varsa hepsinin ruhları şad olsun.
Değerli Arkadaşlar;
 2020 yılı tüm dünyada olduğu gibi Ülkemiz için zor bir yıldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü tüm sektörleri olumsuz yönde etkiledi. Özel sektörümüz karşı karşıya kaldığı pek çok sıkıntıya rağmen üretimini, ihracatını arttırmaya devam etti. Üyelerimizin bu süreci en hafif şekilde atlatmaları için Borsamız idari çalışanları, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz üyelerimiz ile el ele vererek üzerimize düşen görevlerimizi yerine getirme gayreti içerisinde olduk.
Sürekli olarak arttırdığımız faaliyetlerimizle, büyüyen kurumsal kapasitemizle müteşebbisimize İlimiz içinde ve dışında hizmetler sunuyor, onları en iyi şekilde temsil ederek seslerini duyuruyoruz.
Artık Şehirlerin yarıştığı bu dünyada üyelerimizin Gıda, Tarım ve Hayvancılıkta  marka kent Çanakkale’nin, yüksek katma değer üretmesine, rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayarak, sektörel gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri takip ederek üyelerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.
Özel sektörümüzün çatı kuruluşu ve asli temsil mekanizması olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğü doğrultusunda çalışarak daha güçlü bir Çanakkale olma hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz.

KREDİ İMKÂNLARI İLE ÜYELERİMİZE NEFES OLDUK•
KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisinin de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, 2017 ve 2018 yıllarında toplamda üç kez gerçekleştirilen “TOBB Nefes Kredisi"ne Birliğimiz öncülüğünde kaynak ayırarak üyelerimizin yanında yer aldığımızı bir kez daha gösterdik.•    
Halkbank Cansuyu ve kamu bankaları İşe Devam kredilerinin üyelerimize bir nebze de olsa nefes almalarını sağladık.•Üyelerimizin tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere Birliğimiz önderliğinde başlatılan protokoller kapsamında,Ziraat Bankası ile“Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” protokolünü,Halkbank ile "Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi" protokolünü imzaladık.İmzaladığımız protokoller ile alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz.
Üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar.
BU YIL DİJİTAL DÖNÜŞÜM YILI OLDU.
E-ticaret; esnafımız, girişimcimiz, üreticimiz için kaçınılmaz bir saha. Bu sayede masraflar azalarak, rekabet gücü artıyor. Katma değeri her açıdan yüksek. Ülkemizin e-ticaret pazarında küresel bir güç haline gelmesi umut verici. Sadece 2019 yılında 136 milyar TL’lik bir işlem yapılması dikkat çekici.
Pandemi ilanından itibaren online e-ticaret eğitimlerine talep %826 oranında artış gösterdi. Tüm bu veriler motivasyonumuzu e-ticarete yönlendirmeli. Dijital dönüşüm çağımızın olmazsa olmazı.
Kobi'lerimizin e-ticaret ve e-ihracata giriş için henüz e-ihracat yapmayan işletmelerin dijital dönüşümünü sağlamak ve kolay bir şekilde ihracat yapmalarının sağlanılması çok üyeli dijital pazar yerleri ile mümkün.
Borsamızın Yönetiminde yer aldığı Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi projeleri ile kobilerimize hizmet sunmaktayız. Trakya ABİGEM ile Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilecek olan Trakya Bölgesel Dijital Dönüşüm E-Ticaret Merkezi ile Borsamız üyesi Kobiler için dijital ortamda pazaryeri (marketplace) platformunda ürettikleri ürünleri ulusal ve uluslararası potansiyel müşterilerine internet üzerinden sunabileceklerdir.
YAPILANDIRMA FIRSATI İLE  ÜYELERİMİZİN GECİKME ZAMLARINI SİLDİK.
Yapılandırma fırsatı ile üyelerimizin geçmiş dönem aidat borçlarının gecikme zamlarını silme fırsatı sunduk. Yoğun bir şekilde yapılandırma işlemlerine devam ettiğimiz sürecimiz 28 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecektir.
ÜYELERİMİZİ İŞYERLERİNDE ZİYARET EDEREK SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ YERİNDE DİNLEDİK
Borsamız üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek; dilek, şikâyet ve hizmet beklentilerini almak, yaşamış oldukları sektörel sorunlara yönelik gerekli adımların atılmasını sağlamak ve üyelerimize destek olunması amacıyla 2020 yılında Merkez ve İlçelerimizde yer alan üyelerimize ziyaretler gerçekleştirdik.Çanakkale Ticaret Borsasının gelecek vizyonunu oluştururken üyelerimizle beraber Çanakkale’yi kapsayan bir anlayışla konuya yaklaşıyoruz. Bu vizyonu, üyelerimizi dinleyerek, istişare ederek, ortak akılla ve birlikte oluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda 2020 yılında da ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.Ayrıca COVİD –Yeni Coronavirüs Hastalığı nedeniyle üyelerimize gerekli desteklerin sağlanması adına maske, kolonya temini noktasında destek sağladık.
RAPORLARIMIZI BAKANLIKLARA İLETTİK.
Firmalarımızın finansal darboğaza düşmesini engellemek amacıyla Hükümetimiz tarafından hazırlanacak destek ve önlem paketi kritik önem taşımaktadır. Koronavirüs sürecini en başından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz (TOBB) ve Bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde takip ediyoruz. Korona Virüs sürecini halkın sağlığı açısından bugüne kadar çok başarılı biçimde yürüten hükümetimizin, işletmelerimizin ayakta kalması için de her türlü tedbiri alarak destek vereceğinden şüphemiz yoktur.Yaşanan ekonomik durgunluktan çıkış sürecinde ticari faaliyetlerin devam ederek istihdamın korunması açısından işletmelerin desteklenmesinin önemli olduğu kanaatindeyiz. Bu dönemi en az hasarla atlatabilmek için, istihdam desteklerinin artırılmasının yanı sıra, KGF destekli yeni kredi paketlerinin çıkarılması da KOBİ'lerimiz başta olmak üzere birçok firmamız için hayati öneme sahiptir.
SEKTÖRLERDEN GÖRÜŞLER ALARAK RAPORLAR HAZIRLADIK VE SEKTÖRLERİMİZİN NABZINI TUTTUK.
Çanakkale Ticaret Borsası Sektör Kurulu üyeleri ile COVID-19 salgınının süt ve süt ürünleri, su ürünleri, ayçiçeği sezonu, zeytin hasat sezonu ve gıdada tağşiş üzerindeki etkisi üzerine değerlendirmeleri alınarak, basın bildirileri hazırlanarak kamuoyuna sunulmuştur.
PANDEMİ SÜRECİNDE SAĞLIK SEKTÖRÜNE DESTEK
Toplum olarak birlikte hareket etmemiz, her zamankinden daha fazla dayanışma içinde olmamız, empati kurmamız, birbirimize yardım etmemiz ve destek vermemiz gereken bir dönemdeyiz. Çanakkale Ticaret Borsası olarak, ülkemizin salgınla mücadelesini ilk günden bu yana destekliyoruz. Bu doğrultuda, Çanakkale iş dünyası olarak solunum cihazı bağışı yaptık. Cihazlarımız hastaneye teslim edildi ve hizmete girdi. Salgınla mücadelede büyük emek veren sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Onların yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyoruz
ÜYELERİMİZE EĞİTİMDE ONLİNE DESTEK
Çanakkale Ticaret Borsası, üyelerinin yetenek ve iş kapasitelerini artırmak üzere ücretsiz eğitim hizmeti sunduk. Eğitimlerimiz tüm Dünya’yı etkisi altına alan COVİD-19 Salgını sebebi ile pandemi sürecinde olduğumuzdan ötürü online video konferans yöntemi ile gerçekleştirilmiştir.
EĞİTİME BORSAMIZDAN DESTEK
Eğitime Yatırım Geleceğe Yatırımdır düsturuyla Birliğimiz öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak Pandemi sürecinde uzaktan eğitime katılamayan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza tablet dağıtımı noktasında destek sağladık
ÇANAKKALE TİCARET BORSASI OLARAK TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN 2020 YILINDA ÇOK ÖNEMLİ ÜÇ PROJENİN İÇERİSİNDE YER ALDIK
İlk Projemiz, ÇANAKKALE FACEBOOK İŞ İSTASYONU PROJESİ Facebook Türkiye, Ülkemizde çeşitli lokasyonlarda Facebook İş İstasyonu Projesi kapsamında uydu topluluk merkezi açma kararı alarak, bu süreci Birliğimiz ile birlikte yürütmektedir. Bu bağlamda kurulacak topluluk merkezlerinden birisinin Çanakkale Teknopark bünyesinde kurulmasının, bölgemizin girişimcilik ekosistemine önemli düzeyde katkı sağlayacağı düşüncesiyle ÇOMÜ Teknopark’ta Habitat Derneği katılımlarıyla bir protokol imzaladık.Çanakkale Facebook İş İstasyonumuz, Çanakkale Teknopark’ta 250 m² tam donanımlı kapalı bir çalışma alanı dahil topluluk merkezi için ihtiyaç duyulabilecek her türlü destek sonucu oluşturulacaktır. 
Bir diğer projemiz ise;İlimizde Jeotermal kaynak bakımından en avantajlı ve en zengin bölgemiz Ayvacık Tuzla/Gülpınar’da kurulması planlanan ÇANAKKALE/AYVACIK TARIMA DAYALI  İHTİSAS SERACILIK (JEOTERMAL KAYNAKLI) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’dir.
Yaklaşık 2.806 dekar Alanda, Hazine ve Tescili yapılmamış mera alanından oluşmakta.  Toplam alanın içinde 187 dekar parça özel mülkiyet bulunmaktadır. Toplam alandan; sanayi alanı, idari ve sosyal alanlar ve teknik altyapı alanları (yaklaşık % 15) çıkıldıktan sonra kalan alanda 70-80 adet ve her biri 25 dekar olan sera parseli olacağı düşünülmektedir.Kurulacak olan TDİOSB’de en az 3.000 kişinin istihdamı sağlanacaktır. TDİOSB’nin altyapı giderlerinin %80’nini Bakanlığımız karşılamaktadır.Bu projemiz, Bakanlığımız, Ak Parti Milletvekillerimiz ve Valiliğimizin destekleriyle, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Borsamız öncülüğünde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
Kurumlarla el ele verildiği zaman üstesinden gelinemeyecek zorluğun olunmadığı bilinci ile Özel Sektör ve Üniversitenin Birlikte Çalışmasının Önemine inanmaktayız.
BU KAPSAMDA ÇOMÜ VE ÇTB OLARAK İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM PROGRAMI PROTOKOLÜ İMZALADIK.
Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından eş finansman ile fonlanan ve Ülkemizde ilk defa uygulanacak olan “İklim Değişikliğine Daha İyi bir Uyum İçin Peynir Altı Suyunun Yeni Yaklaşımlarla Değerlendirilmesi Projesi” protokolünü ÇOMU Rektörümüz Sn.Sedat Murat  ile imzaladık.Bu protokol kapsamında, Mandıracılık sektörümüz için önemli bir sorun olan peynir altı suyunun yeni yaklaşımlarla yeniden ekonomiye katma değerli ürün olarak kazandırılması hususunda gerçekleştireceğimiz bu projemiz ile Çanakkale’mizin ve Ülkemizin ekonomisine büyük katma değer sağlayacaktır.
Üniversitemizde ayrıca zeytin karasuyunun bertarafına ilişkin ve damızlık hayvan yetiştiriciliği konularında işbirliklerimizde bulunmaktadır.
Değerli arkadaşlar, İlimizin vizyon projelerine de değinmek istiyorum.
“EZİNE GIDA İHTİSAS OSB'Yİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ.”
Çanakkale Ticaret Borsası olarak ana misyonumuz ekonomimizin büyümesi ve üyelerimizin rekabet güçlerinin artırılması, ülkemizin iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesidir. 2023 hedeflerimize çok önemli katkı sağlayacağına inandığımız Ezine Gıda İhtisas OSB’yi bu anlamda çok önemsiyoruz. Bölgemizin öncelikli sektörleri arasında yer alan; süt ve süt ürünleri ile zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere, gıda ürünleri üretiminde faaliyet gösteren işletmelerimiz, Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasıyla birlikte; kümelenme modeli oluşturmaları ve marka değerlerini arttırarak AB ile rekabet edebilecek standartlara ulaşmaları sağlanacaktır. Ezine Gıda İhtisas OSB’nin hizmete girmesiyle birlikte İldeki istihdam oranında önemli artış ve kalıcı iş imkânı sağlanacaktır. Kısa vadede sağlanacak istihdamla beraber bölgemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ivme kazandıracağına, Uzun vadede yerli ve yabancı yatırımcıyı bölgeye çekerek yeni katma değerler yaratacağına inanıyoruz.
Bu proje bir Çanakkale projesi olmaktan öte Türkiye’nin bir projesidir. Proje hayata geçtiğinde bölge üreticileri ile sanayicilerinin önlerinin açacak ve marka değerlerinin de katlanarak büyüyeceği düşüncesindeyiz.
“KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÇALIŞMALARIMIZ”
İlimizin vizyon projesi olan Ezine Gıda İhtisas OSB’mizde kurulacak olan işletmelere hammadde ve Ezine peynirimizin ihtiyacı olan küçükbaş hayvan sütünün temini noktasında küçükbaş hayvan sayımızın mevcut üretiminin arttırılması için Küçükbaş Hayvancılık OSB oluşturabilir miyiz düşüncesi ile Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Sincan Hayvancılık Bölgesine 22 kişilik bir heyetle inceleme ziyaretleri gerçekleştirdik. Ziyaretler sonrasında varılan sonuç, Ya Çanakkale’de Küçükbaş Hayvancılık OSB kurularak bu işin tek bir yerde toplanmasının sağlanması Ya da her ilçede hayvancılığa daha fazla destek verilerek bu tür çiftliklerin sayısının arttırılması hususlarında bir durum değerlendirilmesi yapılarak yol haritamızı belirlemek istiyoruz.
“ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ’NÜN ÜLKE VE ŞEHİR EKONOMİSİNE ÇOK ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK”
Türkiye’nin marka projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile  Asya ve Avrupa deniz üstünden dördüncü, toplamda ise yedinci kez birleştirilmiş olacak. Feribotla yaklaşık 30 dakikada geçilen Çanakkale Boğazı’nda, bekleme süreleri ile yaklaşık 1 saat süren seyahat süresi, köprü açıldığında 4 dakikaya inecek. Bu proje sayesinde, Marmara ve Ege bölgelerindeki limanların, tüm ulaşım sistemleriyle entegrasyonu da sağlanacaktır.
1915 Çanakkale Köprüsü Çanakkale’miz için de makro yatırımlarda ilk sırayı almaktadır. Boğaz Köprüsü ile bağlantılı olarak ortaya çıkan ticaret hacmi ve alt sektörlerin tedarikinin de ülkemizden ve Çanakkale’den yapılmasının ilimiz ekonomisi için büyük önem arz etmektedir.
Meyve sebze sektör kurulu ve Süt ve süt Ürünleri sektör kurulu üyelerimizin ürünlerinin İstanbul- İzmir- Bursa gibi metropollere hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaştırmaları sağlanacak böylelikle üyelerimiz rekabet avantajı elde edeceklerdir.
“ÇAN İLÇEMİZ ÖNEMLİ BİR LOJİSTİK NOKTASI HALİNE GELECEK”
Köprünün otoyol bağlantıları tamamlandığında Çan ilçemiz çok önemli bir lojistik noktası haline gelecektir. Bu durumu bölge ekonomimiz için hep birlikte fırsata çevirmemiz lazım. Bugün de öğleden sonra Çan OSB ile ilgili Çanda gerçekleştirilecek toplantıya katılarak bölgemizin rekabet gücünün artması ve kalıcı istihdamın sağlanması için gerçekleştirilen bu projeye Ticaret Borsası olarak azami katkıyı vermeye çalışacağız.
“ÇANAKKALE’MİZİN VİZYON PROJELERİNDEN BİRİ DE TEKNOPARK”
Yeni dönemde İlimizin daha fazla katma değer odaklı, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyona yönelik bir dönüşümden geçmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunlardan İlimiz için en önemli kazanım, 2014 yılında faaliyete geçmiş olan Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi’nin Çanakkale Ticaret Borsası olarak hem kurucu üyesiyiz hem de Yönetim Kurulunda yer almaktayız.
Yerli ve yabancı tüm girişimcilere yüksek standartlarda hizmet sunmayı hedefleyen Teknokentimiz yaklaşık 135.000 m²’lik yapılanma göstermiştir. Kurumsal danışmanlık hizmetleri, proje hazırlama ve proje yönetimi, muhasebe ve finansmana erişim, eğitim programları, muafiyet rehberliği ve yatırımcılarla B2B görüşme fırsatları sunan Çanakkale Teknoparkla İlimiz ciddi bir ivme kazanacaktır.
“COĞRAFİ İŞARETE ÖNEM VERİYORUZ.”
Ülkemizde tescil edilmiş 204 coğrafi ürünümüz ve süreci devam eden 300 ün üzerinde ürünümüz bulunmaktadır. Bu ürünlerimizin de yüzde 45’inin başvurusu yerel Oda-Borsalarımız tarafından yapılmıştır. Yapılan bir araştırma ülkemizde 2 bin 500 civarında ürünün coğrafi işaret tescili alabilecek bir potansiyel taşıdığını ortaya koymuştur.  Küresel ölçekte coğrafi işaretli ürün pazarının 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmıştır. Avrupa Birliği ülkeleri için söz konusu pazar yaklaşık 55 milyar avro’dur. Bu konudaki farkındalık arttıkça, tescilli ürün rakamların da artacağına inanıyoruz.
İlimizde Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Ezine Peyniri, Çanakkale El halısı ve Bozcaada Çavuş Üzümü Coğrafi işaretli ürünlerimizdendir. Bayramiç Ziraat Odamız tarafından Coğrafi İşareti alınan Bayramiç Beyazımız AB Coğrafi işareti almak üzeredir. İlimizde markalaşma niteliğine sahip birçok ürünümüz bulunmaktadır. Başvuruları yapılan Müracaat aşamasında olan ürünlerimizin Coğrafi işaretlerinin alınmaları ile ilgili de Borsamız olarak gereken destekleri sağlıyoruz.
“GELİBOLU'YA LİSANSLI DEPOCULUK KAZANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Tarım ürünlerine dayalı ticareti kolaylaştıran, pazar alanını genişleten, ürün piyasalarının gelişimine ve bu piyasalarda fiyat istikrarına katkı sağlayan ve sanayicinin üretim için ihtiyaç duyduğu hammaddeyi tedarik etmesini kolaylaştıran önemli bir kurumsal alt yapı olan Lisanslı depoculuk sistemini Hububat deposu İlçemiz Gelibolu’da, sektör üyelerimizin de talepleri doğrultusunda kazandırılması hususunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
“2021 TANITIM FAALİYETLERİNDE VALİLİK, BELEDİYEMİZ İLİN TÜM PAYDAŞLARI BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ.”
İstiklal Marşı’nın, Büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy'un, Anadolu'nun dört bir yanında Milli Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ve aynı zamanda o büyük mücadeleye coşku ve heyecan kazandıran abidevi eser olması gerekçesiyle TBMM tarafından bu yıl “İstiklal Marşı Yılı" kabul edildi.
Bizler de bunu İlimiz adına fırsata çevirerek, başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar hep birlikte birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.
“KADIN ve GENÇ GİRİŞİMCİLERİMİZ OLMADAN EKONOMİMİZİ UÇURAMAYIZ.”
Girişimcilik, ülkeler arası rekabette üst sıralara çıkmak ve işsizlik sorununu çözmekte en önemli etken. Bugün dünyanın en zengin ülkeleri en girişimci olan ülkeler. Tek 1 girişimci, 10 kişiye istihdam sağlıyor. Bu yüzden zenginlik ve refaha giden tek yol girişimcilik diyoruz. Daha fazla girişimciye ulaşabilmek için de en önemli potansiyeli kadınlar ve gençler oluşturuyor. Bu sebeple Birliğimiz öncülüğünde oluşturulan Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarımız var. Tüm Anadolu’da kendi başarı hikâyelerini anlatarak, rol model olarak daha fazla genci ve kadını girişimciliğe teşvik etmek için büyük bir heyecanla çalışıyorlar. Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizlerde ilimizdeki Genç Girişimciler Kurulunun sekreteryasını yürütmekteyiz.
Ayrıca Kosgeb ve İşkur’un girişimcilere yönelik düzenlemiş oldukları desteklerden girişimcilerimizin yararlanması için Ticaret Borsası olarak her zaman itici güç olmaya çalışmaktayız.
İş dünyası temsilcileri olarak bizler, yeni yatırımlarla daha çok üreterek daha çok istihdam sağlayarak, daha çok ihracat yaparak Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkmalıyız.
Değerli Basın Mensubu Arkadaşlar,
Acısıyla, tatlısıyla 2020’yi geride bıraktık. 2021'nin ilk günlerine yaşıyoruz. Şuna inanıyoruz ki, ‘güçlü’ ve ‘mutlu’ olmaya giden yol; ekonomi başta olmak üzere hayatın her alanında birlik ve beraberlikten, birbirimizi anlamaktan geçiyor. Yine biliyoruz ki; aydınlıklara yürüdüğümüz sürece yolumuz daima açık olacaktır. 2020 yılında özellikle Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza, vatandaşlarımıza, borsamız üyelerine, ayrıca vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimize  Allah’tan rahmet, milletimize, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. 2021 yılının birbirimizi daha fazla anlayabildiğimiz, hoşgörüyle ve başarılarla dolu olmasını arzu ediyor, Çanakkale Ticaret Borsası olarak tüm İnsanlığa, Ülkemize, İlimize, Üyelerimize ve sizlere hayırlar getirmesi temennisiyle Sağlıklı, Mutlu ve Huzurlu Bir Yıl Diliyorum" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum