Reklam

BENİM MAHALLEM PROJESİ İLE 2 HAFTADA 1000 ÖĞRENCİYE FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Sosyal sorumluluk çalışmalarını ‘iyi bir komşu olmak’ anlayışı etrafında sürdüren Akçansa, bu yıl 6. yılına giren ‘Benim Mahallem’ projesinin ilk ayağını TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Çanakkale’de tamamladı.

06 Haziran 2022 - 11:40
23 Mayıs – 6 Haziran tarihleri arasında Ezine’deki ilk ve orta okullarda 6-14 yaş grubu 1000 öğrenciye ‘Atık ve Geri Dönüşüm’ ile ‘Cinsiyet Eşitsizliğine Dayalı Akran Zorbalığı’ konularında eğitim verildi.
Benim Mahallem projesine bu yıl Çanakkale Ezine ilçesinden başlayan Akçansa, TOÇEV ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde okullarda farkındalık eğitimleri verdi.

HEDEF 4 İLDE TOPLAM 15 BİN ÖĞRENCİ
6-14 yaş grubundan 1000 öğrenciye TOÇEV’in uzman psikologları tarafından verilen eğitimlerde ‘Atık ve Geri Dönüşüm’ ile ‘Cinsiyet Eşitsizliğine Dayalı Akran Zorbalığı’ konuları işlenirken, öğrencilerin soruları cevaplandı.
Çocukların kendileri ve çevreleri ile olan iletişimleri ile arkadaşlık ilişkilerinde duyarlılıklarının artmasını amaçlayan proje kapsamında Çanakkale, İstanbul, Samsun ve İzmir’de yapılacak eğitimler ile 15 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Eğitim içerikleri öğrencilerin çevre duyarlılığı ile ilgili farkındalıklarını artıran, arkadaş ilişkilerinde hangi olumlu davranışların yararlı hangi davranışların zorbalık olarak nitelendirileceği ile ilgili çocuklara iç görü kazandıran oyunlardan ve değerlendirmelerin yer aldığı psikodrama çalışmalarından oluşuyor. Proje kapsamında eğitimci psikologlar, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile 10’ar kişilik gruplar halinde çalışmalar gerçekleştirdi.

“6. YILINI KUTLADIĞIMIZ ‘BENİM MAHALLEM’ İLHAM VEREN BİR PROJE”
Eğitimden, spor ve kültür sanata, geniş yelpazede insan ve toplum hayatına sürdürülebilir destek sağlama prensibiyle çalışmaya gayret ettiklerini belirten Akçansa Genel Müdürü M. Zeki Kanadıkırık, Benim Mahallem projesini Çanakkale’de başarıyla tamamlamaktan duydukları mutluluğu belirtti. Kanadıkırık; “2030 Sürdürülebilirlik Hedeflerimizin sosyal boyutunda hem çalışanlarımız hem de bir parçası olduğumuz topluma yönelik önemli hedeflerimiz var. İyi bir komşu olmak için sosyal sorumluluk projeleri üretmekten heyecan duyuyoruz. Benim Mahallem ise çocuklarımıza sağladığı farkındalık eğitimi ile ilham veren bir proje olarak öne çıkıyor. Proje ile 4 ilde toplam 15 bin öğrenciye ulaşmayı arzu ediyoruz. Çanakkaleli olmaktan her zaman kıvanç duyan bir şirket olarak bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.
TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ise şunları kaydetti; “TOÇEV olarak 28 yıl önce “Okumak Her Çocuğun Hakkıdır” diyerek yola çıktık. Çocukların eşit koşullar içinde eğitim almalarını ve eşit haklara sahip olmalarını amaç edindik. 28 yıldır bu amaçla birlikte, farklı konularda projeler üreterek çocuklarımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz.  Akçansa ile 2015 yılında başlayan yolculuğumuzda birçok farklı tema ile çocuklarımıza ulaştık. Bu yıl, “İyi bir komşu olmak” mottosunu hedefleyen Akçansa ile projemize Çanakkale’de başlıyoruz. Eğitim tırımız içinde gerçekleştirdiğimiz bu eğitimleri çocuklarımız için uygulamalı ve eğlenceli hale getirmek bizler için çok önemli. Uzman psikoloğumuzla birlikte çocukların gerekli biliş düzeylerine ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. Projemizdeki hedefimiz, İlkokul-ortaokul çağındaki öğrencilerin kendilerine, çevrelerine ve arkadaşlık ilişkilerine karşı duyarlılıklarını arttırmak ve psiko-sosyal gelişimlerini olumlu yönde desteklemektir”.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum