Reklam

Biga´da Şeb-i Arus töreni yapılacak

Biga´da Şeb-i Arus töreni yapılacak
12 Aralık 2017 - 13:10

Çanakkale´nin Biga ilçesinde, Türk ve İslam aleminin en büyük alimlerinden Mevlana Celaleddin-i Rumi´nin vefatının 744´üncü yılı nedeniyle Biga Belediyesi´nce tören düzenlenecek.

Biga Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleşecek tören, 12 Aralık Salı günü saat 19:30´da başlayacak. Tören, Öğretim Görevlisi Halit Kuşku ve Serkan Bozacı´nın hazırladığı ‘Mevlana öğretisi günümüzde yaşıyor mu?´ ve ‘Mevlevilik kıyafetleri ve enstrümanları´ konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayacak. Neyzen Hakan Can Demirci enstrümental ilahi ve ney dinletisi ile sergiye eşlik edecek.

Saat 20:00´de salon programının açılışı gerçekleşecek. Saygı Duruşu´nda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Biga Belediye Başkanı İsmail Işık konuşacak. Program Dr. Abdullah Ertaş´ın ‘Aşk Geceleri Mesnevi´ ve Divan-ı Kebir şiir dinletisi ile devam edecek. 21:00´de Tasavvuf Vakfı Kurucu Başkanı Mustafa Özbağ´ın Hz. Mevlana ve Aşk temalı konferansı başlayacak. 21:50´de Şeb-i Arus törenleri kapsamında Sema Zikr-i Şerif´i icra edilecek. Program duanın ardından ödül töreni ve plaket takdimi ile sona erecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum