Reklam

BİGA YAKAN BİBERİ İÇİN COĞRAFİ İŞARET TESCİL SÜRECİ BAŞLADI

Biga Ticaret Borsası, Biga’da yetişen ürünlerin gelişimine katkı sağlamak ve katma değerlerini artırmak amacıyla yaptığı çalışmalara Biga’ya özgü Selvi Köyü bölgesinde yetişen “Biga Yakan Biberi” için coğrafi işaret tescili alma çalışmalarımıza başladı.

BİGA YAKAN BİBERİ İÇİN COĞRAFİ İŞARET TESCİL SÜRECİ BAŞLADI
27 Eylül 2024 - 11:50
Konu ile ilgili yapılan BTB’ndan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Biga Ticaret Borsası olarak, ilçemizde yetişen ürünlerin gelişimine katkı sağlamak ve katma değerlerini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda, Biga’ya özgü Selvi Köyü bölgesinde yetişen “Biga Yakan Biberi” için coğrafi işaret tescili alma çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Bu girişim, bölgesel ürünlerimizin korunmasını sağlarken aynı zamanda üreticilerimizin rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir.
Bu çalışmanın hayata geçirilebilmesi için Biga Ticaret Borsası olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile bir protokol imzalamış bulunuyoruz. Bu akademik çalışma, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ŞEKER, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali GÜNDOĞDU ve Dr. Arş. Gör. Tolga SARIYER tarafından yürütülecektir.
24 Eylül 2024 Salı günü, akademik heyetimiz Selvi Köyü’nde bulunan işletmeleri ziyaret etmiştir. Ayrıca, üreticilerden biber hakkında detaylı bilgi alınmış ve üretim yapılan arazilerden örnekler toplanmıştır.”

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
https://bigacarsambapostasi.com/biga-yakan-biberi-icin-cografi-isaret-tescil-sureci-basladi/
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum