Reklam

"BİNLERCE KAHRAMANIMIZ CANLARI PAHASINA BİZLERİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTILAR"

"BİNLERCE KAHRAMANIMIZ CANLARI PAHASINA BİZLERİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTILAR"
17 Eylül 2024 - 11:44
Gazilerin yaralarını sardığı bir hastane kenti iken; Kurtuluş Savaşı’nın zor koşullarında ortaya konan büyük mücadeleye beşiklik etmiş bir ilçede yaşamanın gururunu her zaman yüreklerimizde hissetmişizdir.  Şehit Kaymakamımız Köprülülü Hamdi Bey, Akbaş Baskını başta olmak üzere mücadelesi ile bugünlerimizin en önemli mimarları arasında yer almıştır.
Biga'da ilk kurşunu sıkan Dimetokalı Tahsin Efe, Gürlü Ali Efe, Karabigalı Halit Bey, Kaymakam Hamdibey, Kanibey, Dıramalı Rıza, Aşir Atlı Paşa ve Bahçelili Mehmet Çavuş ile adını sayamadığımız binlerce kahramanımız canları pahasına bizlerin geleceğine sahip çıktılar.
Kurtuluş Savaşı sırasında içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen, Türk Milleti, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği göstermiş; ülkemizi ve Biga’mızı düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur.
 Milletimizin tarihe kaydettiği destansı zaferler, çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmuştur. Tarihin her döneminde milletimizin gösterdiği bu azim, inanç ve kahramanlık destanını, gelecek nesillerimize doğru bir şekilde aktarmak, hepimizin asli görevlerinden olmalıdır. Atalarımızın kanları ve canlarıyla koruyup bizlere emanet ettiği bu toprakların teminatı; Cumhuriyetimiz ve Kurucu Liderimiz Atatürk’ün gösterdiği muassır medeniyet hedefi bizim için en değerli vizyondur.
Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak zorundayız. Bigamızı ekonomik refaha ulaştırmak için çok çalışmalıyız ve hep birlikte mücadelemize kararlılıkla bağlanmalıyız. Cumhuriyetimizin ve kurtuluşumuzun ikinci yüzyılına damga vuracak bir ilçe hedefimizi diri tutmalı ve tüm paydaşlarımızla bu hedef etrafında enerjimizi harcamalıyız. Biga iş dünyası olarak sorumluluklarımızın bilincinde ve bu sorumlulukların bizlere yüklediği o ağır yükün farkındayız.
Bu duygu ve temenniler vesilesiyle bizleri bugünlere ulaştıran büyüklerimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara saygılarımı sunuyorum. 18 Eylül Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümünü kutluyorum.

Şadan Doğan
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı
Biga Organize Sanayi Bölgesi Başkan

YORUMLAR

  • 0 Yorum