Reklam

Bülent Öz “Özel Neden Nedir?”

Bülent Öz “Özel Neden Nedir?”
20 Şubat 2015 - 15:03

2015 Genel Seçimleri öncesi, Cumhuriyet Halk Partisinde adaylık belirleme yöntemi, parti meclisinde alınan kararlarla açıklandı. 81 İlden 45'inde ön seçim yapılarak adaylar belirlenecek. 45 il içerisinde Çanakkale'de bulunuyor ancak 44 ilde tüm üyelerle ön seçim kararı çıkarken sadece Çanakkale'de “Özel Neden” den dolayı delegeler ile ön seçim yapılacak.
CHP Çanakkale milletvekili aday adayı Bülent öz'ün sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada;
“Beklentimiz Çanakkale'de tüm üyelerle ön seçimin yapılmasıydı. 13 bin üyenin beklentisi bu yöndeydi ve hala kararın değişebileceği yönünde inancın devam ettiğini biliyoruz.
Tüzüğümüzün 58-b maddesi gereği aday belirleme yöntemi olarak basit aday yoklaması şeklinde karar alınması parti tabanımızda büyük bir şok etkisi yarattı. Bu “Özel Neden” yüzünden 13 bin üyenin beklentileri geri mi çevrildi? Genel merkezimize, bu kararı aldıracak “Özel Neden” neydi?
İster kayıtlı üye olsun ister olması.  Çanakkale'de Cumhuriyet Halk Partisi'ne sevdalı insanlarımızın tek bir amacı vardır; Partimizin Çanakkale'de 1. Parti olarak çıkması, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin öncüsü olmasıdır. Bu yüzden parti tabanımızın da beklentileri vardır. 2011 de olduğu gibi 2015 seçimleri öncesinde de adaylarını üye bazında yapılacak bir seçimle belirlemek istemesidir. Üyelerimiz üzgündür, kırgındır ve hayal kırıklığına uğramıştır. İnanın böyle bir nedeni kimse kabullenemiyor.
Tabi bu özel nedenler de çeşitli yorumlara yol açıyor. Nedir bu özel nedenler? Bilemiyorum açıkçası. Ancak şunu çok iyi biliyorum ki; Demokrasinin bir gün herkese gerekli olacağı. Demokrasi mücadelesini günün şartlarına göre değil her koşulda yapmak gerektiği. Her Koşulda, Her Zeminde, Her Zaman Demokrasi gereklidir.
Çanakkale'de partimizin tabandaki üyesinden, en üst yöneticisine kadar demokrasiyi ilkemiz olarak kabul etmek zorundayız. Biz birleştirici ve bir araya getirici olmalıyız. Tabandaki üyenin tek bir derdi var. O da partimizi iktidar yolunda başarılı olmasıdır.
Netice itibariyle; Adaylık belirlemesi delegelerimizin katılımıyla olacaktır. Delegelerimiz de her şeyin farkındadır. Bu bakımdan bu “ÖZEL Nedenleri” doğuranlara gerekli cevabı verecektir.
Ve HER KOŞULDA, HER ZEMİNDE, HER ZAMAN DEMOKRASİ mücadelesi yapacakları tercih edecektir. Benim inancım bu yöndedir” dedi.
2015 CHP Milletvekili Aday Adayı Bülent Öz Çanakkale'de Özel Neden den Dolayı Delege Bazında Yapılacak Olan Ön Seçim Kararına Tepki Gösterdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum