Reklam

Çan Belediyesi İşçilerle Toplu Sözleşme İmzaladı

Çan Belediyesi İşçilerle Toplu Sözleşme İmzaladı
23 Şubat 2015 - 15:21

Çan Belediyesi ile HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası  arasında 18 Şubat Çarşamba günü Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu'nun makamında imzalanan toplu sözleşme ile işçi ücretlerine yine büyük bir zam yapıldı. Belediye ile Sendika arasında bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda işçiler, ilk 6 ay için günlük 5 TL ve ikinci 6 ay için de günlük 6 TL seyyanen zam aldılar.

İmza törenine Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun yanı sıra Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, Şube Sekreteri Selim Bal ile İşyeri Baş temsilcisi Nazmi Uluçay katıldı.

Başkan Kuzu: Emeğin Karşılığını Vermek Gerek

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu işçilerin emeklerinin karşılığını layıkıyla verebilmek amacıyla Belediyenin imkanları ölçüsünde en yüksek zammı verdiklerini dile getirerek, toplu sözleşmenin herkese hayırlı olmasını söyledi.

          Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin imza töreninde yaptığı konuşmada; “Belediye Başkanımız Dr. Abdurrahman Kuzu ile sendikanın taslak talepleri ile işçilerin almış oldukları ücretleri göz önünde bulundurarak, neler yapabiliriz diye görüştük ve makul bir noktada buluştuk. Aldığımız zam miktarı,  son yılların en yüksek zam miktarı olması nedeniyle Belediye Başkanımıza tüm işçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

            Başkan Kuzu ise “Bizim bu  olaya bakışımız şu; buradaki işçi arkadaşlarla beraber Çan'a hizmet sunmaya çalışıyoruz ve onların bu gayretlerinin karşılığını bir şekilde vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu ona denk gelir mi? Kesinlikle gelmez. Ama bizim şu şartlarda verebildiğimiz en iyi rakam budur. Ve o anlamda da zaten işçi arkadaşlarla mutabık kaldık. Onları da mutlu edebileceğimiz bir zam oranı ortaya çıktı. Bizler için onların gayretleri çok önemli. Çan'da 30 bin kişiye hizmet sunan arkadaşlar onlar. Biz burada sadece makamı temsil ediyoruz. Ama işi yapan onlar. O anlamda da onların hakkını vermek gerekiyordu. Belediyemizin imkanları ölçüsünde de bu haklarını verdiğimize inanıyoruz. Ama tabi gönlümüzden geçen çok daha fazlasıdır. İnşallah bundan sonra daha da iyisi olur. Bu sözleşmenin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

            Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, Belediye Başkanı Kuzu'ya günün anısına bir plaket takdim ederek teşekkür etti.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum