Reklam

Çan Belediyesi´nden "Kardeşlik Çağrısı" Konulu Konferans

Çan Belediyesi´nden "Kardeşlik Çağrısı" Konulu Konferans
04 Nisan 2016 - 10:43

Çan Belediyesi, son dönemlerin en çok ihtiyaç duyulan konularından biri olan, kardeş olma bilincine vurgu yapmak, kardeşlik hissiyatımızı pekiştirmek adına geçtiğimiz Cuma akşamı Çan Belediyesi Termal Otel´de “Kardeşlik Çağrısı” konulu bir konferans düzenledi. Aynı zamanda hemşerimiz olan, İlahiyatçı Yazar Ahmet BULUT´un konuşmacı olarak katıldığı konferansta duygu dolu anlar yaşandı.

Yazar Ahmet BULUT; bizlerin, burada şüheda diyarında rahat nefes alırken, ülkemizin bir bölümünün ateşler içerisinde olduğuna değindi. Ülkemizin ve İslam coğrafyalarının gönül zenginliğinden bahsederken bir yandan, bir yandan da etnik yapımızla birlikte çok büyük bir aile olduğumuzun da altını çizdi. İşte bu sebeple de İslam coğrafyalarının çöküşü ve yok oluşu için yabancı güçlerin, yabancı şerh odaklarının her türlü saldırıyı, her türlü savaşı mübah gördüklerinin izahını yaptı. Bizi bize düşman eden bu zihniyetin farkında olup, özellikle de genç neslimizin üzerinde oynanan, adeta bir ahlak çöküşü yaşanan günümüz dünyasındaki bu gidişe, bir dur, dememiz gerekir, uyarısında bulundu.

Kardeşlik, tevhit ve vahdet konularına da ayrı ayrı değinen BULUT; bir Müslüman´ın, Kelime-i Tevhit ile Allah´tan başka ilah olmadığına iman ettiğini, bunun sosyal hayat içerisine yansımasının da vahdeti, yani birlik ve beraberliğimizi oluşturduğunu anlattı. Biz Müslümanları kardeş kılan imanımızdır, anne baba bir kardeşliğinden, daha ziyade bir kardeşliktir, mümin kardeşliği diyen BULUT, diğer İslam coğrafyaları üzerinde yaşananların ülkemizin başına da gelmemesi için bir ve beraber olmamızın önemine değindi.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman KUZU, konferansın sona ermesinin ardından, İlahiyatçı Yazar Ahmet BULUT´a çiçek ve bir takım hediyeler takdim ederek, kendilerine teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum