Reklam

ÇAN´DA FİLOGRAFİ SERGİSİ AÇILDI

ÇAN´DA FİLOGRAFİ SERGİSİ AÇILDI
09 Mart 2016 - 17:02

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın marifetini toplum beğenisine sunmak amacıyla filografi eserleri sergisi açıldı.

Filografi Sergisi açılış törenine Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkan Dr. Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal, Siyasi Partilerin Başkan ve Yöneticileri, Oda Başkanları, Okul Müdürleri ve davetliler katıldı.

Sergi açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Ardından Çan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emel Ege açış konuşmasını yaptı.

Çan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emel Ege yaptığı konuşmasında:

“Bugün burada Dünya Kadınlar Gününde Melek Saniye Yıldız´ın ve kursiyerlerinin eserlerini sergilediğimiz Filografi sergisi için toplanmış bulunuyoruz. Çivi, tel ve çekiç gibi son derece kolay temin edilebilir basit malzemelerle ne kadar güzel eserler oluşturulduğuna şahit olacaksınız.Sanat estetiği ve kadın dokunuşu ile ortaya çıkan sergimiz ayrı ayrı temaları oluşturan 105 tablodan meydana geliyor.Bizler,kadınların adli olaylarla ya da mağduriyetlerle gündeme gelmesinden derin üzüntü duyuyoruz.Bu gibi çalışmalarla kadının toplumsal statüsünü güçlendirmek istiyoruz.Kurumumuz bünyesinde 40 bayan arkadaşımız değişik branşlarda büyük özverilerle önemli eserlere imza atmaya devam ediyor.Melek Hanım çiviye ve tele dokunmuş ortaya güzel sanat eserleri çıkarmış.Kurumum adına kendisine teşekkür eder katılımcılara iyi seyirler diliyorum”dedi.

Daha sonra Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu´da yaptığı konuşmasında;

“Bu sergiyi böyle Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde hazırlayan arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, yöneticilerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu ortamı hazırlayan Bolu Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkan Dr. Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi.

Düzenlenen sergi Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkan Dr. Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal ve beraberindekilerin açılışı gerçekleşen Filografi Sergisi´ni gezerek kursiyerlerden ve Çan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emel Ege´den sergilenen eserler hakkında bilgiler almaları ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum