Reklam

ÇAN'DA ÜRETİCİLERE KABA YEM DESTEĞİ YAPILDI

Çanakkale İl Özel İdaresi’nin destekleriyle yürütülen Çanakkale İlçe Bazlı 4’lü Karışım Kaba Yem Projesi, Çan İlçesinde üreticilere önemli bir katkı sağladı. Proje kapsamında, 60 üreticiye toplamda 9.000 kg 4’lü karışım tohumu teslim edildi. Tohumlar, Yem Bezelyesi (%35), Macar Fiğ (%35), Silajlık Buğday (%15) ve Triticale (%15) karışımından oluşuyor ve yaklaşık 600 dekar alanda kullanılmak üzere dağıtıldı.

ÇAN'DA ÜRETİCİLERE KABA YEM DESTEĞİ YAPILDI
21 Eylül 2024 - 12:01
Çanakkale il Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Verimli ve sürdürülebilir bir hayvancılık yapabilmesi adına hayvancılık işletmelerimizin yıllık ihtiyacı olan yemin büyük bir bölümünün, özellikle kaba yemin üreticilerimizce üretilmesi amacıyla bu projeyi hayata geçirdik" dedi.
Projenin, su kısıtı olan, tahıl ekimine uygun ve engebeli bölgelerde uygulanacağını belirten Türkarslan, "Çan, Biga ve Merkez İlçemiz olmak üzere toplam 3 ilçe, 85 köyde 310 üreticimize %50 hibeli 23.250 kg 4’lü Karışım tohumu teslim edilerek, 1.350 dekar alanda kaliteli kaba yem yetiştirilmesi hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.
Bu destek ile birlikte yerel üreticilerin sürdürülebilir bir hayvancılık faaliyeti gerçekleştirmesi amaçlanıyor. Çanakkale'nin tarımsal potansiyelinin artırılması ve ekonomik istikrarın sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum