Reklam

ÇAN DEVLET HASTANESİ'NDE TATBİKAT ZAMANI

Çan Devlet Hastanesi’nde Sağlıkta Kalite Standartları doğrultusunda, Hastane Kalite Birimi ve Hastane Yönetimi tarafından Mavi Kod Tatbikatı düzenlendi.

ÇAN DEVLET HASTANESİ'NDE TATBİKAT ZAMANI
22 Temmuz 2024 - 11:46
Eğitime ilişkin yapılan açıklamada, “Mavi Kod, hastada şuur kaybı, solunum durması, kalp ve/veya dolaşım durması durumlarında kullanılan bir koddur. Bu tür acil durumlarda, hastayı bulan veya gören ilk kişi en yakın telefonu kullanarak santrali arar ve acil durum çağrısı yapar. Santral görevlisi ise mavi kodu ve çağrının geldiği birimi anons eder. Tatbikat, belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Tatbikata katılan tüm personelimize, özellikle Mavi Kod ekibinde bulunan ve verilen çağrıya en kısa sürede tepki veren, olay yerine en hızlı ve eksiksiz şekilde ulaşan ekip üyelerine teşekkür ederiz. Emeği geçen tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız. Bu tür tatbikatlar, acil durumlarda hastalarımıza en hızlı ve etkili müdahaleyi yapabilmek adına büyük önem taşımaktadır. Tatbikatın başarıyla tamamlanması, Çan Devlet Hastanesi'nin acil durum müdahale kapasitesini güçlendirmektedir” denildi.

Kaynak: Çan’ın Sesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum