Reklam

Çan Obezite İle Mücadele Ediyor

Çan Obezite İle Mücadele Ediyor
25 Mayıs 2014 - 13:36
Türkiye Obezite ile Mücadele programı kapsamında 25 Mayıs “Gençlik ve spor Bayramı Bisiklet ve Yürüyüş” etkinliği Atatürk Şehir Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Çan İlçe Spor Müdürü Erhan Gerçek, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, Türkiye Halk Sağlığı Başkanlığı, Aile Hekimliği Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Özlem YiğitBaşıoğlu, Ç.L.İ Müdürü Nizamettin Özmek ve çok sayıda aile çocukları ile düzenlenen Bisiklet ve Yürüyüş etkinliğine katıldı.
Atatürk Şehir Meydanı'nda başlayan yürüyüşte bisikletli gençler Çan Belediyesi Şehir Mezarlığına doğru polis kortejinde pedal çevirirken yürüyüş güzergahı Atatürk Caddesi, Şehit Mustafa Kaya Caddesi takiben başlanılan noktada sona erdi.
Bisikletli gurubunda gelmesi ile kısa bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük konuşmasına Somada yaşanan maden faciası ve dün yaşanan depremle ilgili” Allah inşallah bir daha böyle felaketler göstermesin. Somada yaşanan maden faciası dersler alınması gereken bir faciaydı. İnşallah maddi, manevi dersler çıkarırız. Dün yaşanan depremde çok şükür Çanakkale ve çevresinde çan kaybı olmadı.”dedi.
Burhan Kütük konuşmasına” Sağlığımız, hem kendimiz hem sevdiklerimiz için korunması gereken kutsal bir hazinedir. Bu hazinenin yani sağlığımızın korunması ve geliştirilmesi için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı son derece önemli bir anahtardır.
Bu amaçla sağlık Bakanlığımız, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan etmiş ve her ay farklı bir sloganla bütün illerimizde yürüyüş etkinliğinin düzenlenmesini istemiştir. Bu doğrultuda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bisiklet ve yürüyüş etkinliğini gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
Bu vesileyle, halkımızın fiziksel aktivite ve yürüyüş alışkanlığına bir nebze olsun katkı sağlayabilmek adına, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Çan Kaymakamlığımız koordinasyonunda, Çan Belediyesi ve Toplum Sağlığı Merkezimizin iş birliği ile düzenlemiş olduğumuz bisiklet ve yürüyüş etkinliğine katılan ve destekleyen kurumlarımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Burhan Kütük'ün konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan aile Hekimliği Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Özlem Yiğit Başıoğlu” katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara meyve suyu, elma ve şapka dağıtıldı.




























YORUMLAR

  • 0 Yorum