Reklam

Çan Süt Üreticileri Birliği 2014 Yılı MALİ Kongresi yapıldı.

Çan Süt Üreticileri Birliği 2014 Yılı MALİ Kongresi yapıldı.
23 Şubat 2015 - 14:04

Çan Kredi ve Kefalet Odası salonunda yapılan kongreye, Tarım İlçe müdürü Abdullah Sarı, Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin Çanakkale Damızlık koyun keçi Yet. Bir. Başkanı Doç.Dr. Ferhan Savran, Bayramiç Süt Bir. Başkanı Şinasi Darıcı Yenice Süt Bir. Başkanı Fikret Avunyalı katıldı. 2014 yılı faliyet raporunu okuyan Mustafa Dönmez;
“Değerli üyelerimiz genel kurul toplantımıza hoş geldiniz. Birliğimizin 2014 yılı olağan genel kurul toplantısına katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Birliğimiz yönetim kurulu olarak sizlerden gördüğümüz destek ile Birlik çalışmalarını azimle çalışarak yürüttük. Merkez birliği üyeliğini altında, desteklerden yararlanma konusunda gerekli girişimleri yaparak birlik olarak kayıtların giderilmesi ve üyelerimizin desteklerden yararlanmasını sağladık. Problem yaşandığı Ekim/2014 dönemi yönetim kurulu olarak sizleri mağdur etmedik. Birliğimize 2014 yılı içerisinde de üye kaydı yaparak birlik olarak toplam 235 üye sayısına ulaştık. Birliğimiz olarak 2014 yılı içerisinde sütün pazarlamasını gerçekleştirerek veya Merkez Birliği ve Bakanlık tavsiyeleri doğrultusunda sütlerin düzenli olarak satılmasını sağladık.Üyelerimize ait sütlerin pazarlanması ile birliğimize süt pazarlama hizmet  geliri birlik payı olarak 205.554,08 TL .KDV hariç gelir elde ettik. Süt desteklerin de birlik payı olarak 2.425,72 TL gelir sağladık. Birliğimiz 2014 yılı içerisindeki faaliyetlerinde 83.296,87 TL gelir gider arası olumlu fark olarak kar elde etmiş ve gelir tablosu ve bilançoya aktarılmıştır. Yönetim kurulumuzun yaptığı çalışmalar ile merkez birliği ve çevre birliklerin toplantılarına katılarak süt piyasasının ve gelişmelerin yakından takibi ile birlikte hareket etmeye özen gösterdik”dedi.
 Faliyet raporu okunarak 2014 yılı mali bütçesi onaylandı. Çan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Arslan, kongre sonrasında yaptığı konuşmada ”Merkez birliği üyeliği altında desteklerden yararlanmak konusuna gerekli gelişimler yaparak birlik olarak kayıtların gerilmesi problem yaşanıldığı 2014 yılının yönetim kurulu olarak sizleri mağdur etmedik. Şuan 235 üye sayısına ulaştık birliğimiz olarak 2014 yılı içersinde sütün pazarlanması gerçekleştirdik” dedi. Kongre sonunda Tarım İlçe müdürü Abdullah Sarı, Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin Çanakkale Damızlık koyun keçi Yet. Bir. Başkanı Doç.Dr. Ferhan Savran Köy muhtarlarına ve Çan süt üreticiler birliği başkanlarına plaket taktim ettiler.











YORUMLAR

  • 0 Yorum