Reklam

ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ BÜLENT ÖZ´ÜN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ BÜLENT ÖZ´ÜN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
24 Kasım 2016 - 10:15

 

Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.
Eğitim, kuşkusuz ki ulusal ve bireysel refahın artırılması, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, demokratik, laik ve çağdaş yönetim anlayışının etkin ve verimli bir şekilde uygulanması ve bir milletin yarınlara güvenle bakmasını sağlayan en başat faktördür.

Onun içindir ki Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” diyerek öğretmenlerin görev ve sorumluluğunun önemine işaret etmiştir.
Bu millet, karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında bile, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden taviz vermeyen siz kıymetli öğretmenlerimizin hakkını ödeyemez.
2016 – 2017 eğitim öğretim dönemi birçok eğitim emekçisi açısından, merkezi hükümetin talimatlarıyla, kâbusa çevrilmiş, delilsiz, ihbar mektupları ile Danıştay´ın suç olarak kabul etmediği sendikal eylemlere katılma gerekçeleri ile açığa alınmış ve hala görevlerine iade edilmemişlerdir. Bu uygulamalar bir hukuk devletinde kabul edilemez. Yargı kararı olmaksızın insanların işinden aşından edildiği bir süreci en yakıcı biçimiyle haksız bir şekilde açığa alınan öğretmenler yaşamaktadırlar.
Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk´ü ve hayatını kaybeden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anarken, şahsınızda çocuklarımızı yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimizin bu önemli ve anlamlı gününü kutluyorum. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum