Reklam

CHP Çan İlçe Örğütü Başkanı Av. Ümran Aydın´ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

CHP Çan İlçe Örğütü Başkanı Av. Ümran Aydın´ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
04 Temmuz 2016 - 09:55

Herşeyden önce Türkiye... Tüm halkımızın Ramazan Bayramını yürekten kutluyorum.

Başka ülkemiz yok. Hesapsız ve mezhepçi dış politikaların sonucu terör yuvasına dönen güzel ülkemizin, terörün vurduğu, parçaladığı tüm ailelerin acısını derinden hissediyor, paylaşıyoruz. Adeta şoka girdik. Sınırlarımız, insanlarımız korunmuyor. Ne yazık ki cihatçı örgütler destekleniyor, ülkemize sokuluyor. İstihbarat Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer muhalifleri fişlemekten, güvenlik zafiyetlerini öngöremiyor, asıl suçluların, eli kanlı katillerin peşine düşemiyor.

Biz birlikte üzülür, birlikte seviniriz. Biliriz ki, bayramlar dayanışmadır. Biliriz ki, bayramlar kardeşliktir, birliktir. Biliriz ki, bayramlar acılarımızı yüreğimize gömerek, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı paylaşarak kucaklaşmaktır. Ama maalesef içimizdeki burukluğu bir türlü atamadık… Çünkü İslam coğrafyasına bu Ramazan ayında da barış ve refah uğramadı. Yine kan döküldü, derin acılar çekildi, çekiliyor… 77 milyonu aşkın nüfusu; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti, yarım yüzyılı aşan demokrasi tarihi, iki yüzyıla yaklaşan parlamenter sistemi ile Türkiye, böyle bir coğrafyada çoban ateşidir, umut ışığıdır. İslam coğrafyasının siyasal aktörleri, dünya tarihi yanında özellikle Türkiye´nin yakın tarihini de bilmek zorundadırlar.

Bizi Ortadoğu ülkelerinin kaderinden kurtaran, bizlere özgürlük ve demokrasi içerisinde bu bayramı yaşama fırsatını veren ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün mirasına sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Herkes bu bilinçle hareket etmeli, Türkiye´ye hizmet etme onuruna layık olmalıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize rahmet diliyor, terör kurbanlarının ailelerine başsağlığı diliyorum.

Biz bu bayram terörün ve devlet destekli şiddetin vurduğu tüm ailelerin yasını tutacak, bayram yapmayacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum