Reklam

CHP'DEN 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024-2025 eğitim öğretim yılına yönelik Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklamaları gerçekleştirdi.

CHP'DEN 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA TEPKİ
10 Eylül 2024 - 14:05
Çanakkale’deki basın açıklaması, CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun tarafından okundu.
Açıklamaya, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Seçil Gündüz, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Mehtap İstek ve partililer katıldı.
CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın geleceği, AKP’nin ve bakanlarının elinde oyuncak edilmiştir. Bu yıl, okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, eğitim programı olmaktan öte iktidarın çağ dışı eğitim manifestosu niteliğinde olan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile döneme başlıyorlar. İhtiyaç analizi ve pilot çalışması yapılmamış, hazırlanma ve onaylanma süreci katılımcı ve şeffaf yürütülmemiş bu modele karşı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Danıştay’a başvurarak, idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebinde bulunduk" dedi.
Açıklamanın ardından söz alan CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, okulların hijyenik koşullarının yetersiz olduğuna, müfredatın sürekli değiştirilmesine ve bu durumun eğitimi bir yazboz tahtasına dönüştürdüğüne dikkat çekti. Güneşhan, "Elbette iktidarlar gelir geçer, herkesin kendine göre bir nüans farkı olur ama temel eğitim politikası sürer. Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı gibi iki bakanlığın başında 'Milli' ifadesi vardır. İnşallah en kısa süre içerisinde yapılacak olan seçimlerle bu durumu değiştireceğiz ve tüm velilerin, öğrencilerin arzuladığı eğitim sistemini getireceğiz," ifadelerini kullandı.
CHP'nin, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çektiği bu basın açıklaması, partililer ve katılımcılar tarafından desteklenirken, eğitim politikalarındaki değişikliklere karşı mücadelenin süreceği vurgulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum