Reklam

CHP'li Kadınlar Çelenk Koydu Ve Karanfil Dağıttı.

CHP'li Kadınlar Çelenk Koydu Ve Karanfil Dağıttı.
09 Mart 2013 - 12:37

       CHP Çan Kadınlar Kolu Başkanı Öz, törende bir basın açıklaması da yaptı.

       Öz'ün basın  açıklaması şöyle:

       Kadınların bir dünya günü kazanışının üzerinden de bir asır geçti.

      100 yılı aşkın süredir 8 Mart tarihi Dünya Emekçi kadınlar günü olarak kutlanıyor. Kadın mücadelesi 1910'lardan bu yana toplumsal tarihimizde belgeleri ile kendini kanıtlıyor.

        Esas olarak kadının insan hakları mücadelesi asırlardır sürüyor. Kadınların bir dünya günü kazanışının üzerinden de bir asır geçti. Fakat hala kadınlar, kendi eşitsizliklerini kendi mücadeleleri ile çözmeye çalışıyorlar. Hala geride isek, hala eşit değilsek, hala öldürülüyor, tecavüze uğruyor, emeğimizin karşılığını alamıyorsak kollarımızı sıvama zamanıdır.

       Ellerimizin hamurunu siyasete katma zamanıdır

      Ülke mutfağına girmenin tam zamanıdır. Kadının insan hakları mücadelesi kadın-erkek hepimizin ortak mücadelesi olmalıdır. Kadının insan hakları mücadelesi, yaşadığımız toplumun bağımsızlığı mücadelesinin, demokrasi mücadelesinin, özgürlükler mücadelesinin, adaletli bir toplumda yaşama mücadelesinin bir bileşenidir. Kadın hakları mücadelesi aynı zamanda iktidar mücadelesidir. İktidarda olmak eşit sorumluluk taşımak için ellerimizin hamurunu siyasete katma zamanıdır.

        Bugün ülkemizde tırmanan işsizliğin, yoksulluğun, şiddetin ve bunların doğal sonucu olarak kadın erkek eşitliğinin sağlanamamasının sorumluluğu öncelikle yıllarca yönetenlerde ve onların izlediği politikalardadır.

        Biz, Türkiye topraklarına ayaklarını basan ve ortak bir geçmişin yaratıcıları ve mirasçıları olan kadınlar, emeğimizle kazandığımız cumhuriyet devrimlerine sahip çıkarak ve onları daha da ileriye taşıyarak eşit haklar mücadelesini yükseltebiliriz. Dünya kadın hareketinin onurlu mirası olan 8 Martları bayram edebilmek için güçlerimizi birleştirmek zamanıdır.

        Bu düşüncelerle Çan CHP Kadın kolları olarak şahsım ve yönetim kurulum adına Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü kutlarım.

        CHP'li kadınlar daha sonra resmi dairelerde, bankalarda ve işyerlerinde çalışan kadınlara karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladılar.


YORUMLAR

  • 0 Yorum